Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul Adjunct Interimar pentru Energie Nucleară, în vizită la Centrala de la Cernavodă

ro

30 Jul, 2021 14:27 1524 Marime text
  • În data de 30 iulie 2021, Dr. Kathryn Huff, Secretarul Adjunct Interimar pentru Energie Nucleară din Departamentul pentru Energie al SUA și David Muniz, Chargé d’Affaires al SUA au vizitat Centrala Nucleară de la Cernavodă, pentru a da startul discuțiilor bilaterale în legătură cu recenta promulgare a Acordului Interguvernamental dintre SUA și România.
Această vizită marchează și cea de-a 10-a aniversare a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. Acesta este dovada unei relații de prietenie care nu doar asigură securitatea României într-o regiune importantă din punct de vedere geopolitic, ci și urmărește să facă din România un aliat mai puternic, mai prosper și independent din punct de vedere energetic, al Statelor Unite și al statelor membre NATO. Acordul bilateral dintre România și SUA vizează dezvoltarea capacității energiei nucleare a României.

În contextul abordării strategice a Administrației Biden de a combate schimbările climatice prin generarea de energie curată, acest proiect face parte dintr-un context mai larg, în care ambasada noastră lucrează cu guvernul român pentru a sprijini tranziția țării către energie curată.

Subliniind parteneriatul puternic, Chargé Muniz a afirmat:

„Astăzi, viziunea noastră comună pentru o Românie care este independentă energetic, beneficiază de securitate energetică și este capabilă să-și asigure resursele de energie curată necesare în plan intern, este mult mai aproape de realitate. Doi ani de eforturi comune și angajament în numele ambelor națiuni ne-au adus în acest punct. Nu mă pot gândi la o modalitate mai bună de a avansa Parteneriatul nostru Strategic decât prin a sublinia progresul real pe care l-am făcut în ceea ce privește viitorul energiei nucleare civile din această țară”.


În timpul vizitei la Centrala Nucleară, Secretarul Adjunct Interimar Huff a discutat despre finanțarea proiectului în valoare de miliarde de dolari. Delegația, primită de CEO-ul Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, a făcut un tur al unităților reactoarelor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii