Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reiau lucrările la Calea de rulare la Podul de la Cernavodă

ro

30 Sep, 2021 11:40 1335 Marime text


 
  • Vor continua lucrările de reparații și reabilitare, lucrari întrerupte pe timpul sezonului estival.
Luni, 04.10.2021, vor fi instituite restricții de circulație, prin închiderea Căii 2 de rulare, pe sensul de mers Constanța – București, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Vor continua lucrările de reparații și reabilitare, lucrari întrerupte pe timpul sezonului estival.

Va fi refacută calea aferentă trotuarelor și a parapetului pietonal, atât pe podul principal, cât și pe viaducte. Pe podul metalic se va înlocui parapetul direcțional, vor fi inlocuite rosturile de dilatație pe calea de rulare, se vor face reparații cu betoane speciale la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structurile metalice. La finalizarea lucrărilor starea tehnică a podului va îndeplini cerințele de calitate prevăzute în legea 10/1995 privind rezistența și stabilitatea la acțiuni statice și dinamice, siguranța în exploatare și protecția mediului.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1596 m este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care împreună cu podul similar peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, traversează fluviul Dunărea și conectează orașele Fetești și Cernavodă, între regiunile Muntenia și Dobrogea.

Sursa foto: Facebook/ CNAIR 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii