Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reia licitaţia De ce a eşuat o executare silită de proporţii la Mangalia

ro

29 Oct, 2013 00:00 1877 Marime text
Primăria municipiului Mangalia anunţa, la începutul acestei luni, organizarea unei licitaţii publice, pe data de 28 octombrie, pentru vânzarea unor bunuri imobile, proprietate a debitorului SC Imobiliara SRL, cu sediul în Bucureşti. Este vorba despre un teren în suprafaţă de 1.050 metri pătraţi şi două blocuri nefinalizate. Potrivit reprezentaţilor administraţiei publice locale din Mangalia, firma riscă să piardă aceste bunuri din cauza unor datorii la bugetul local.
 
Imobilul situat în intravilanul municipiului Mangalia, staţiunea Neptun, compus din terenul în suprafaţă de 1.050 metri pătraţi şi construcţiile bloc nr. 1 în regim D+P+34E şi bloc nr. 2 în regim D+P+10E trebuiau să constituie, ieri, subiectul unei licitaţii organizate de Primăria Mangalia. Reprezentanţii administraţiei locale au declarat că licitaţia nu a mai avut loc ieri pentru că, până vineri, la ora 10.00 (termenul limită de depunere a ofertelor), nu s-a înscris niciun ofertant. Fapt pentru care, potrivit prevederilor legale, licitaţia s-a amânat, urmând să fie reluată peste zece zile. „Nu s-au înscris ofertanţi, licitaţia urmând a se relua peste zece zile. Chiar dacă nu au existat ofertanţi, procedura legală de executare silită merge mai departe”, explică reprezentanţii Primăriei Mangalia. Tot ei susţin şi că, pentru a evita executarea silită, firma care are datorii la bugetul local trebuie să achite integral debitul.

Amintim că SC Imobiliara SRL a ajuns în această situaţie din cauza unor debite acumulate la bugetul local, fapt pentru care, pe 31 martie 2013, a fost emis titlu executoriu pentru sumele datorate. În primă instanţă, societăţii SC Imobiliara SRL i s-a trimis o somaţie dar, pentru că firma nu ar fi achitat datoria în termen de 15 zile de la emiterea somaţiei, au continuat măsurile de executare silită, măsuri constând în popriri pe conturi bancare şi sechestru pe bunurile imobiliare. Pentru că în conturile bancare nu s-ar fi găsit disponibilităţi băneşti, s-a procedat la valorificarea bunurilor, prin vânzare la licitaţie publică.

De asemenea, amintim că, la jumătatea lunii octombrie, surse din cadrul SC Imobiliara SRL, societate administrată de Vlad Radu Popa, declarau că firma va depune toate eforturile pentru a face rost de bani, astfel încât să achite datoria. Reprezentanţii administraţiei locale Mangalia spun însă că în acest interval de timp SC Imobiliara SRL nu a efectuat nicio plată.
Conform datelor disponibile pe Registrul Comerţului, SC Imobiliara SRL este administrată de Vlad Radu Popa şi are ca domeniu de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Asociaţi persoane fizice în firmă sunt Ruxandra Popa, Nicolae Preda şi Vlad Radu Popa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii