Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se lucrează la foc continuu Investiții majore pe stadionul Gheorghe Hagi din Constanța!

ro

22 Jun, 2020 15:31 1755 Marime text
  • Investiții majore pe stadionul Gheorghe Hagi! 

Pe terenul de fotbal al Complexului Sportiv „Gheorghe Hagi" se lucrează la foc continuu zilele acestea la montarea gazonului sintetic.

Lucrările au început încă de săptămâna trecută, însă procedura este una destul de laborioasă, ce durează aproximativ 2 săptămâni. Pe suprafața de joc au fost întinse rulourile de gazon artificial de 60 mm înălțime.

„Acestea au fost îmbinate, iar marginile lipite cu o bandă specială. Ulterior a fost delimitat terenul prin montarea unor tușe, iar pe restul terenului au fost întinse alte rulouri de gazon, mai scurt, de 26 mm înălțime. Peste gazonul sintetic va fi turnată o mixtură formată din nisip și granule de cauciuc. Potrivit specialiștilor, această mixtură ajută pe de o parte la fixarea gazonului sintetic și la evitarea ruperii acestuia și, pe de altă parte, la atenuarea șocurilor la contactul cu suprafața de joc”, transmite Primăria.

După finalizarea acestei etape vor fi montate porțile de joc, băncile de rezervă și tribunele pentru spectatori.

Terenul de fotbal va avea dimensiunile de 90/45 m, iar restul terenului are o suprafață de 1968 mp. Gazonul sintetic ales este rezistent la temperaturi cuprinse între -35 grade Celsius și 60 de grade Celsius.

Reamenjarea terenului sintetic, a porților de fotbal, a băncilor de rezervă și a tribunelor beneficiază de la executant de o garanție de 2 ani, iar gazonul de 5 ani, mai precizează Municipalitatea.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii