Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întâmplă în Constanţa Peste cinci tone de carne, retrase de la comercializare

ro

23 Sep, 2014 00:00 1180 Marime text
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a desfăşurat, în perioada 15 - 21 septembrie, 147 de controale.
 
În vizorul inspectorilor sanitar-veterinari s-au aflat 14 unităţi de fabricare a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, trei unităţi de morărit-panificaţie, 25 de depozite alimentare, 17 unităţi de alimentaţie publică, 24 de unităţi de producţie, cinci laboratoare de cofetărie-patiserie, 31 de unităţi de comercializare, cinci supermarket-uri, trei unităţi de comercializare congelate, o unitate de fabricare produse extrudate,o unitate de fabricare condimente, o unitate de ambalare, o unitate de fabricare alte produse alimentare, zece unităţi pentru depozitarea seminţelor de consum,o unitate de fabricare vin şi cinci pieţe. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne - 5.002 kg, lapte şi produse lactate - 2.732 kg, peşte şi produse din peşte - 3.357 kg, ouă - 52 kg, produse de panificaţie şi patiserie - 8 kg, alte produse - 814 kg. Valoarea produselor retrase de la comercializare este de 149.760 de lei.
 
Produsele confiscate au fost direcţionate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii