Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se doreşte elaborarea unui PUZ lângă serele din Constanţa. Un cartier rezidenţial va apărea la marginea oraşului (document)

ro

24 Jan, 2019 00:00 4921 Marime text
Marius Tomescu a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare aferent PUZ-ului Reglementare parcela A1033/2 - zona delimitată la nord, sud şi est de limita intravilanului municipiului Constanţa şi la vest de extravilanul municipiului Constanţa. În zona propusă va apărea un cartier rezidenţial cu peste 40 de locuinţe individuale.
 
Este vorba de zona din apropiere de sere, Viile Noi, la ieşire din Constanţa, conform unei hărţi ataşate documentului. Scopul documentaţiei depuse la APM Constanţa constă în obţinerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism şi avizul de oportunitate, în vederea elaborării şi aprobării unui PUZ, pentru stabilirea reglementărilor urbanistice ale parcelei menţionate şi introducerii acesteia în intravilanul municipiului Constanţa, ca trup izolat.
 
Amplasamentul are o suprafaţă de 29.000 de mp. Prin PUZ se vor stabili reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului, procentul de ocupare a terenului, retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei.
 
Amplasamentul se află în zona de vest a municipiului, lângă incinta serelor situate pe strada Vârful cu Dor. La nord şi la sud sunt terenuri libere, neconstruite, aflate în extravilan, iar la est şi vest de amplasament se află drumuri de exploatare, de pământ. La sud, la o distanţă de circa 60 metri, se află limita intravilanului existent al municipiului Constanţa şi incinta serelor.
 
Investiţia propusă de Marius Tomescu constă în construirea eşalonată a unui ansamblu de 44 de locuinţe individuale, max. P+2, pe loturi de circa 500 mp fiecare, pe parcela propusă. Faza 1 de implementare a investiţiei propuse - estimare 2025, faza 2 cu dezvoltări ulterioare previzionate nenonimalizate - după 2025.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza memoriul de prezentare depus la APM Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii