Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută partener pentru noua construcție care va lua locul Galeriilor Soveja din Constanța

ro

11 Jun, 2020 00:00 2470 Marime text
  • La începutul acestui an, Primăria Constanța anunța prin intermediul RAEDPP că va demola Galeriile Soveja și va face loc unui spațiu comercial modern
  • Terenul, în suprafață de aproximativ 3.200 mp, este proprietatea Primăriei Constanța, în administrarea RAEDPP
  • Terenul a făcut obiectul unei revendicări și a unui proces în instanță. Anul trecut, instanța de judecată s-a pronunțat, a dat câștig de cauză administrației publice
 
La începutul acestui an, Primăria Constanța anunța prin intermediul RAEDPP că va demola Galeriile Soveja și va face loc unui spațiu comercial modern, care se va compartimenta între doi sau mai mulți retalieri importanți.
În zonă, Confort Urban va amenaja și  300 de locuri de parcare pentru locuitorii din perimetrul străzilor Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic.
RAEDPP care administrează acel teren a finalizat cadastrul și intabularea pentru acel teren, pentru că nu exista așa ceva. Directorul regiei, Florin Gheorghe spune că deocamdată nu s-a demarat procedura pentru a demola clădirile care există în zonă. “Arhitectul care se ocupă de proiect a recomandat păstrarea platformei de beton și a doi pereți de rezistență. Vom vedea, deocamdată căutăm un partener serios cu care să construim noul complex comercial. Noi venim cu terenul iar cei interesați cu construcția. Este o zonă bună, deocamdată ea funcționează, contractele de închiriere a comercianților se prelungesc trimestrial. Nu ne grăbim, căutăm cea mai avantajoasă ofertă”, a precizat Gheorghe.
Ideea contractării unui credit bancar pentru viitoare construcție nu este o soluție în acest moment, astfel încât proiectul anunțat de municipalitate rămâne unul de viitor.
De altfel, ani de zile, în zonă nu s-a putut interveni în niciun fel, căci terenul a făcut obiectul unei revendicări și a unui proces în instanță. Anul trecut, instanța de judecată s-a pronunțat, a dat câștig de cauză administrației publice.
Terenul, în suprafață de aproximativ 3.200 mp, este proprietatea Primăriei Constanța, în administrarea RAEDPP.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii