Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută înlocuitor pentru Ovidiu Tănase RATC Constanţa a rămas fără director general (galerie foto)

ro

15 Sep, 2014 00:00 3791 Marime text


Săptămâna trecută, în şedinţa de Consiliu de Administraţie al Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa (RATC), directorul general Cristian Ovidiu Tănase şi-a prezentat demisia din funcţie. Acesta va rămâne în preaviz timp de 45 de zile, după care se va întoarce la şefia Direcţiei de Învăţământ din cadrul RAEDPP, funcţie pe care a deţinut-o înainte de a conduce Regia de transport.
Informaţia ne-a fost confirmată de unul dintre membrii Consiliului de Administraţie al RATC Constanţa.

Numit în funcţia de director al RATC Constanţa în luna mai 2013, Ovidiu Tănase a încercat să aducă mai multe modificări şi reorganizări Regiei, pentru a ieşi din impasul economic în care aceasta se află.

Grevă a angajaţilor în luna mai 2013

La puţin timp de la instalarea în funcţia de director general al RATC Constanţa, Ovidiu Tănase a fost nevoit să  stea la masa negocierilor cu angajaţii care intraseră într-o grevă spontană. Mai exact, pe data de 22 mai 2013, mii de locuitori ai municipiului Constanţa au aşteptat ore în şir autobuzele RATC. Motivul a fost greva spontană, organizată de angajaţii Regiei, care au refuzat să-şi înceapă activitatea până la orele prânzului. Printre revendicările angajaţilor s-au numărat majorarea salariilor cu 60%, acordarea sporului de noapte, a sporului de vechime, de muncă grea, a primelor de vacanţă şi a tichetelor de masă, de care nu mai beneficiază din anul 2008.
În urma presiunii celor câteva sute de protestatari, care au refuzat să iasă cu autobuzele pe trasee, directorul general Ovidiu Tănase a semnat deciziile de suspendare din funcţie a şefului de autobază Gevat Bari, a şefului Corp Control Cornel Marin şi a şefului Birou Administrativ Nicolae Vatră. Liderul de sindicat Timur Ibram şi-a dat demisia, motivând că nu-i mai poate reprezenta pe sindicalişti.

Linii comasate, bilete prin SMS şi Internet gratis

Printre schimbările aduse de Ovidiu Tănase se numără comasarea a patru linii RATC, asigurarea Internetului gratuit pe toate autobuzele Regiei, dar şi achiziţionarea biletului de călătorie prin SMS. Astfel, din 1 aprilie, în loc de patru linii de autobuz (2, 5, 40, 43), constănţenii au la dispoziţie două linii comasate. Astfel, linia 2 a fost comasată cu linia 43, iar linia 5, cu linia 40. Începând cu 12 mai, RATC a lansat un serviciu disponibil non-stop, prin care călătorii au posibilitatea achiziţionării de bilete prin SMS şi a abonamentelor de o zi, trimiţând un mesaj la numărul 7424. La acestea se adaugă şi serviciul gratuit de Internet pentru călători pe toate cele 180 de autobuze ale Regiei.

Procese câştigate

La începutul anului, în cadrul unei conferinţe de presă, Ovidiu Tănase a ţinut să anunţe şi faptul că Regia a câştigat, definitiv şi irevocabil, o serie de procese cu Casa Judeţeană de Pensii Constanţa (CJPC). Astfel, CJPC ar urmă să plătească peste 2.300.000 de lei către RATC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii