Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută bani pentru salvarea unei clădiri din 1922 Reabilitarea Vilei Elena bate pasul pe loc

ro

04 Jan, 2015 00:00 2724 Marime text

În pofida faptului că au trecut mai bine de doi ani de când a fost achiziţionată de către Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) - Filiala Teritorială Dobrogea, Vila Elena este şi acum în stare de ruină. Reabilitarea clădirii ridicate în 1922 trenează. Asta pentru că OAR nu are încă banii necesari pentru reabilitare. Fapt pentru care, aşa cum menţionam, imobilul - sau ce a mai rămas din el - situat pe bulevardul Ferdinand reprezintă un real pericol şi un focar de infecţie pentru constănţenii care locuiesc în zonă.

Preşedintele OAR Dobrogea, arhitectul Alexandru Bălan, a mărturisit însă că reabilitarea acestei clădiri şi transformarea ei în sediul OAR este unul dintre obiectivele celui de-al doilea mandat al său la conducerea Ordinului. „Mergem încet în continuare. Creditul bancar la care ne-am gândit este însă greu de obţinut. De aceea, vom căuta să obţinem fonduri private”, a declarat Alexandru Bălan, arătându-se însă optimist cu privirea la soarta clădirii.

Totodată, arhitectul a precizat că în primăvara acestui an „clădirea va fi împrejmuită, va avea loc organizarea de şantier, iar casa (n.r. - Vila Elena) va fi pusă în siguranţă”. Alexandru Bălan a declarat, de asemenea, că pentru aceste acţiuni există o sumă de bani prevăzută în bugetul pe anul 2015 al OAR Dobrogea. Totuşi, despre data la care vor fi demarate lucrările propriu-zise de reabilitare nu se ştie încă nimic.

Amintim că, iniţial, OAR - Filiala Teritorială Dobrogea îşi propunea ca Vila Elena să devină funcţională încă din 2013. Conform spuselor arhitectului Alexandru Bălan, noul sediu va cuprinde săli de expoziţie şi va găzdui mese rotunde şi dezbateri. La momentul actual, OAR Dobrogea funcţionează pe bulevardul Tomis, în zona Capitol, în clădirea Proiecte S.A., fostul Institut de Proiectări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Curiosul 03 Jan, 2015 23:12 OAR a obținut gratis terenul si clădirea?Daca da trebiuia sa i se impună un termen pentru reabilitare.Nerespectarea lui trebuie sa determinepierderea de către QAR a vilei si a terenului aferent.