Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări în firma The Makers, în care este asociată Anca Nedea, șefa ANT

ro

23 Jan, 2016 00:00 7188 Marime text
În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea nr. 2 a Adunării Generale a Asociațiilor (AGA) societății The Makers SRL. La AGA a participat și Dragoș-Mihai Petrescu, din București, în calitate de invitat.
 
Înainte de toate, vă prezentăm asociații acestei firme. Primul este o societate română pe acțiuni - Touring Eurolines SA - cu sediul în București, strada Alexandru Ioan Cuza nr. 5A, societate ce deține 20% din capitalul social al firmei, reprezentată de administratorul Michael-Dragoș Anastasiu.
 
Al doilea acționar juridic este tot o firmă - UNITHB2B SRL -, cu sediul tot în București, bulevardul Pache Protopopescu nr. 81, etajul 5, sectorul 2, societate ce deține 20% din capitalul social al firmei, reprezentată de Helene Brandl Hildegard, în calitate de administrator.
 
Al treilea acționar al firmei The Makers SRL este tot persoană juridică, mai exact firma Blue Ocean Retail SRL, societate cu sediul tot în București, bulevardul Pache Protopopescu nr. 81, etajul 5, sectorul 2, și care deține 20% din capitalul social al firmei, reprezentată de administratorul Dan-Constantin Ilie.
Al patrulea acționar este Tudor Liviu, Seichea-Marin, domiciliat în București și care deține, la rândul său, tot 20% din capitalul social al firmei.
 
Al cincilea acționar este constănțeanca Anca Nedea-Pavel (fost manager al hotelurilor Iaki din Mamaia şi Europa din Eforie Nord, în prezent preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism - ANT), care deține 20% din capitalul social al firmei.
 
Renunțând în mod expres la formalitățile de convocare a adunărilor prevăzute de Legea societăților nr. 31/1990 și de Actul constitutiv al societății, AGA a aprobat majorarea capitalului social al firmei cu suma de 500 de lei, prin emiterea unui număr de cinci părţi sociale. Astfel, capitalul social al firmei va creşte de la 222.500 de lei la 223.000 de lei.
 
De asemenea, s-a aprobat ca părţile sociale nou-emise să fie subscrise şi plătite în numerar astfel: Dragoş-Mihai Petrescu va plăti o parte socială în valoare de 100 de lei, Touring Eurolines SA va subscrie şi va plăti o parte socială în valoare de 100 de lei, UNITHB2B SRL va subscrie şi va plăti o parte socială în valoare de 100 de lei, Tudor Liviu Seichea-Marin va subscrie şi va plăti o parte socială în valoare de 100 de lei, iar Anca Nedea-Pavel va subscrie şi va plăti o parte socială în valoare de 100 de lei.
 
S-a aprobat astfel cooptarea lui Dragoş-Mihai Petrescu ca nou asociat al societăţii, având toate drepturile şi obligaţiile asociaţilor prevăzute în Actul constitutiv al firmei, precum şi cele prevăzute de legislaţia în vigoare.
 
Practic, în urma acestor decizii, capitalul social al firmei a crescut, aşa cum arătam mai devreme, cei cinci acţionari rămân cu 20% din capitalul social al firmei şi 20% din participaţia la profit şi pierderi, iar proaspătul asociat - Dragoş-MihaiPetrescu - va deţine o parte socială cu o valoare nominală de 100 de lei, reprezentând 0,04% din capitalul social al firmei şi 0,04% din participaţia la profit şi pierderi.
 
De asemenea, Actul constitutiv al firmei se modifică, ţinându-se cont de noile decizii adoptate de AGA. Pe de altă parte, asociații au decis să îi împuternicească pe administratorul firmei și pe următorii avocați ai Biriș Goran SPARL („Împuterniciții”) - Raluca Eugenia Năstase, Teodora Mojatu, Monica Florina Boța Moisin și Andrada-Daiana Miu, pentru a reprezenta societatea, în mod individual, și nu împreună, și de a redacta, semna, primi, accepta și preda oricare documente și declarații necesare pe propria răspundere, incluzând, dar fără limitare la Actul constitutiv actualizat al societății, și orice alte documente relevante, indiferent de natura acestora, necesare pentru ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri și înregistrarea acesteia la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul București.
      
De asemenea, în Monitorul Oficial a fost publicată și hotărârea nr. 3 a Adunării Generale a Asociaților firmei The Makers SRL. Aceasta vizează cesionarea unor părți sociale. Mai exact, s-a aprobat vânzarea de către Blue Ocean Retail SRL, în calitate de cedent, către Dragoș-Mihai Petrescu, în calitate de cesionar, a unui număr de 445 de părți sociale deținute de societate, cu o valoare nominală de 100 de lei și o valoare nominală totală de 44.500 de lei, reprezentând 19,96% din capitalul social al firmei, în termenii și condițiile din contractul de cesiune ce se va încheia în acest sens, pentru un preț egal cu valoarea nominală a părților sociale. Ca urmare a cesiunii, Blue Ocean Retail SRL nu va mai deține calitatea de asociat în societate.
 
Practic, în urma acestor decizii, Touring Euroline SA deține 20% din capitalul social al firmei, UNITHB2B SRL la fel, tot 20%, Tudor Liviu Seichea-Marin, tot 20%, constănțeanca Anca Nedea-Pavel va deține 20% din capitalul social al firmei, iar Dragoş-Mihai Petrescu, 20%.
 
Pe de altă parte, asociații au decis să îi împuternicească pe administratorul firmei și pe următorii avocați ai Biriș Goran SPARL („Împuterniciții”) - Raluca Eugenia Năstase, Teodora Mojatu, Monica Florina Boța Moisin și Andrada-Daiana Miu, pentru a reprezenta societatea, în mod individual, și nu împreună, și de a redacta, semna, primi, accepta și preda orice documente și declarații necesare pe propria răspundere, incluzând, dar fără limitare la Actul constitutiv actualizat al societății, orice alte documente relevante, indiferent de natura acestora, necesare pentru ducerea la îndeplinire şi a prezentei hotărâri și înregistrarea acesteia la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul București.

Despre The Makers SRL

Firma The Makers SRL a fost înființată în februarie 2015. Asociații sunt cei mai sus prezentaţi, iar administratorul firmei este Michael Dragoș Anastasiu. Obiectul de activitate al firmei este bazat pe „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”. Inițial, până în luna decembrie a anului trecut, firma avea sediul în Mamaia, municipiul Constanța. Odată cu schimbarea sediului firmei, s-a hotărât retragerea din funcţia de administrator a Ancăi Pavel Nedea, care a fost înlocuită de Michael Dragoş Anastasiu, născut în anul 1964, în Bucureşti, în prezent fiind domiciliat în Germania.
 
Citește și 
 
Anca Pavel Nedea, şefa ANT, nu mai este administrator la firma The Makers
 
Anca Pavel-Nedea a fost revocată din funcţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii