Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal cu ţipete şi jigniri în Comisia de Muncă din Senat. Discuții contradictorii pe salariul polițiștilor. Cine cu cine s-a certat (video)

ro

17 May, 2017 02:34 15150 Marime text
Spiritele s-au încins, ieri, în Senat, în timpul discuţiile pe fond a legii salarizării dintre preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, şi ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, potrivit România TV.

Supărat că ministerul nu susţine majorările salariale pe care reuşise să le treacă prin Comisia de Aparare, reprezentantul politiştilor a ridicat tonul şi i-a făcut hoţi pe guvernanţi. A fost nevoie de pauză ca spiritele să se calmeze.

Olguţa Vasilescu: "Sustinem amendamentele com de aparare pt ca au logica"

Dumitru Coarna: "Exact alea care nu au logica, pe alea le sustineti!"

Olguţa Vasilescu: "Va rog eu nu faceti niste lucruri asa, aiurea in tramvai … domnule presedinte, va dau afara din comisie plec... va rog sa
plecati...Acest text era in vechea lege, dar nu a fost aplicabil niciodata, niciun ministru nu a putut sa urmareasca care este cuantumul sporurilor pe ordonatorii de credite...sunt multe institutii subordonate unui minister si ministerul nu poate gestiona toate aceste lucruri"

Dumitru Coarnă: Pai cand ia bani, nu se numeste furt?

Olguţa Vasilescu: Domnule Coarnă, dumnevoastră sunteţi factorul perturbator al acestei duscuţii...ne jigniţi tot timpul, ne ameninţaţi...gata, ne oprim, luăm o pauză".


Scandalul din Comisia de muncă a Senatului a izbucnit după ce senatorii PSD, la solicitarea ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, prezentă la dezbatere, au respins un amendament adoptat anterior de comisia de apărare a Senatului. Acesta prevedea că gestionarea sistemului de salarizare a personalului din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională se asigură de fiecare ordonator principal de credite.

Prezentă la dezbaterile din cadrul comsiei de muncă a Senatului, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că inechităţile din sistemul bugetar vor fi corectate abia în 2022, spunându-le senatorilor că este dispusă la concesii cu două condiţii: legea să fie sustenabilă financiar şi să nu îi fie schimbat fondul.

Ministrul Muncii a explicat că inechităţile din actuala lege a salarizării au dus la exodul medicilor, ajungându-se în situaţia ca în anumite judeţe să nu mai existe niciun medic pe anumite specializări. Vasilescu a dat ca exemplu judeţele Brăila şi Tulcea, unde a spus ea, nu mai există niciun medic de medicina muncii.

Sursa text, foto și video: Romania Tv

Video aici

 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii