Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șapte cetățeni străini au încercat să treacă frontiera nejustificat

ro

19 Jul, 2020 18:48 1274 Marime text
În data de 18.07.2020, în jurul orei 18.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Turnu – județul Arad au depistat două autoturisme conduse de cetățeni români, care circulau în regim taxi și transportau șase cetățeni din Siria și unul din Afganistan, intenționând să treacă granița în Ungaria.
       
Pasagerii au fost transportați la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări, întrucât prezența în zona de frontieră nu le era justificată.
       
În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Siria şi Afganistan, adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, iar minorii cu vârste cuprinse între un an şi patru ani. Adulții au declarat că se îndreptau către frontiera cu Ungaria cu intenția de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.
       
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări privind încălcarea regimului frontierei de stat, iar persoanele vor fi preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Laura Olteanu este studentă în anul I, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii