Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte cetăţeni din Siria, Yemen şi Egipt, depistaţi trecând ilegal frontiera peste fluviul Dunărea, cu o ambarcaţiune

ro

07 Feb, 2020 15:54 1949 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche - judeţul Caraş-Severin au descoperit şapte cetăţeni din Siria, Yemen şi Egipt, care intenţionau să intre ilegal în România, traversând fluviul Dunărea cu o barcă.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontiera Oraviţa au descoperit un cetăţean turc, care a încercat să treacă fraudulos frontiera din Serbia în România.

În data de 07.02.2020, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, venind dinspre malul sârbesc, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a întors.

 Imediat poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, la malul românesc al fluviului Dunărea, în apropierea localităţii Coronini, şapte cetăţeni străini.

Concomitent, au fost anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră sârbe, care au comunicat faptul că au identificat ambarcaţiunea şi au reţinut doi bărbaţi, un cetăţean sirian şi unul palestinian.

Cei şapte cetăţeni străini au fost conduşi la sediul sectorului pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din trei cetăţeni din Siria, doi din Yemen şi doi din Egipt şi au vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani. În cadrul cercetărilor preliminare, persoanele au declarat că au trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune, ajutate de cele două persoane reţinute de autorităţile sârbe şi intenţionau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale în consecinţă.

Şi lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii migraţiei ilegale, în localitatea Ciudanoviţa, judeţul Caraş Severin, un cetăţean turc, care a încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, deoarece nu deţinea documente valabile.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana în cauză fiind predată autorităţilor din Serbia prin Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa. Totodată, a fost instituită măsura nepermiterii intrării a cetăţeanului turc pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani.

Sursa foto:Poliția de Frontieră 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii