Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șapte ani fără Mălina Olinescu, cea care a obținut nenumărate premii la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia (video)

ro

12 Dec, 2018 00:00 2953 Marime text
Astăzi se împlinesc șapte ani de când interpreta de muzică ușoară Mălina Olinescu s-a stins din viață.

Cântăreața Mălina Olinescu s-a născut la 29 ianuarie 1974 la București, într-o familie de artiști, mama sa fiind celebra cântăreață Doina Spătaru și rudă cu solistul medgidian Dan Spătaru. Tatăl Mălinei era și el un actor apreciat în anii 1960, Boris Olinescu.
Mălina Olinescu a absolvit Liceul de Filologie „Iulia Hasdeu”. Odată cu terminarea acestuia, Mălina s-a dedicat muzicii, participând la nenumărate festivaluri, iar după anul 1993 a cântat în programele unor cluburi din București.

S-a făcut remarcată atât la Festivalul de muzică ușoară „Aurelian Andreescu”, unde a și câștigat premiul I, dar și la „Școala vedetelor”, un show de televiziune de mare amploare în anii ’90.
Rampa de lansare a Mălinei Olinescu a venit odată cu participarea la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia, unde a obținut numeroase premii de-a lungul anilor la secțiunile „Interpretare” şi „Șlagăre”. A mai obținut și premiul I la secțiunea „Interpretare” la Festivalul „Cerbul de Aur”.
Melodia „Eu cred” a artistei, împreună cu Adrian Romcescu, a reprezentat România la Eurovision în anul 1998, la Birmingham, Anglia, unde s-a clasat pe locul 22.

Mălina Olinescu a avut un mare succes în perioada anilor ’90 cu melodiile „Pot să zbor”, „Mi-e dor de tine” și „Eu cred”.
Interpreta a cântat și pentru copii, astfel că în anul 1999 a apărut albumul „Cutiuța muzicală”. Tot în același an a lansat și albumul „Pot să zbor”, la care a lucrat cu compozitorii Andrei Kerestely, Adrian Despot și Adrian Romcescu. Mălina Olinescu a făcut chiar și televiziune, astfel că la începutul anilor 2000 a moderat alături de Petre Magdin emisiunea „Întâlnirea de la miezul nopții”, la Televiziunea Română.
Chiar dacă s-a stins la o vârstă fragedă, la doar 37 de ani, melodiile ei dăinuie și în ziua de astăzi atât în sufletele celor care au cunoscut-o, cât și în inimile fanilor săi.

Sursă foto: Arhiva TVR, Festivalul de muzică ușoară Mamaia 1996

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii