Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şantierul Damen va construi o navă de croazieră de lux. Mega Yacht va fi livrat în 2021

ro

01 Apr, 2019 00:00 3479 Marime text
Şantierul Damen din Mangalia a anunţat că a semnat un contract la Oslo, cu SeaDream Yacht Club pentru construcţia primei nave de croazieră în România.

Este vorba de Mega Yacht, care are 155 metri lungime, cu condiţii de lux. Lanţul de nave de croazieră este recunoscut la nivel mondial.
„Suntem încântaţi să anunţăm semnarea acestui contract istoric cu care Grupul Șantierului Naval Damen intră pe piaţa de croazieră. Suntem foarte onoraţi că SeaDream a ales Damen să livreze acest proiect special şi aşteaptăm cu nerăbdare o colaborare pe termen lung cu acest brand unic ultra-luxos”, a declarat Andrea Trevisan, din partea Damen.

Grupul internaţional de şantiere navale a lansat noul său proiect, Damen Cruise, în 2018. Deşi un nou participant pe această piaţă, Damen, de peste 90 de ani, a livrat nave în diverse sectoare ale industriei maritime, inclusiv construirea de iahturi de aventură şi mega iahturi nave complexe offshore, navale şi RoPax.
Scopul companiei Damen Cruise este de a deveni un partener pe termen lung pentru industria de croazieră, furnizând servicii pe tot parcursul ciclului de viaţă al unei nave. Aceasta începe, acolo unde este necesar, prin furnizarea de soluţii de finanţare de la instituţiile AAA şi continuă prin construcţie şi amenajare. În urma livrării, Damen este capabil să continue să sprijine clienţii săi cu servicii de întreţinere, reparaţii şi upgrade la şantierele sale de reparaţii din întreaga lume.
În 2018, Damen a început controlul operaţional al şantierului naval cunoscut acum sub numele de Damen Shipyards Mangalia, în România, un joint-venture cu guvernul român. Şantierul, situat pe Marea Neagră, este cel mai mare din portofoliul Damen şi aduce cu ea capabilităţile grupului de a construi nave mai mari şi mai complexe.

Mega Yacht pentru SeaDream va fi complet construit şi echipat, inclusiv în interior, la Mangalia de către Damen, care lucrează în parteneriat cu furnizori de frunte pentru industria de croazieră. Damen va începe construcţia navei în luna octombrie a acestui an, cu o dată de livrare programată în septembrie 2021.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii