Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvamontiştii au intervenit în zeci de cazuri, în a doua zi de Crăciun

ro

27 Dec, 2019 09:52 1498 Marime text

Salvamontiştii din întreaga ţară au intervenit, în a doua zi de Crăciun, la 39 de evenimente semnalate prin apeluri 112, cu cele mai multe cazuri confruntându-se cei din Sinaia şi din Predeal, scrie Agerpres.

Potrivit paginii de facebook a Salvamont România, joi a fost zi de "foc" pentru salvatorii din staţiunile montane, cei din Sinaia şi din Predeal confruntându-se cu câte şase evenimente, cei din Lupeni şi din Gorj cu câte 5, cei Alba cu 4, cei din Buşteni cu 3, cei din Caransebeş şi Maramureş cu câte două, iar cei din judeţele Mureş, Suceava, Neamţ, Sibiu, Braşov şi respectiv municipiul de sub Tâmpa - cu câte un apel.


Principalele cauze ale evenimentelor identificate de salvamontişti au fost reglarea necorespunzătoare a legăturilor de schi, folosirea de mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă, precum şi gradul mare de încărcare a puţinelor pârtii funcţionale cu practicanţi ai sporturilor de iarnă, a menţionat sursa citată.

De asemenea, joi seara, salvamontiştii din Gorj au intervenit pentru recuperarea unei maşini care a ieşit în afara carosabilului şi a rămas înzăpezită, în partea de nord a staţiunii Rânca. Cele trei persoane din maşină, printre care şi un copil, au ajuns în siguranţă la o cabană, iar maşina a fost recuperată, după ce drumul a fost deszăpezit de salvamontişti şi drumari.

Sursă foto: Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii