Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Eleva Elif Memet, campioana olimpiadelor

ro

23 Feb, 2011 01:18 6203 Marime text
cap_9.jpgCei mai mulţi dinte olimpicii români visează să meargă la facultate în străinătate, pentru că acolo au mai multe oportunităţi, dar şi pentru că sunt apreciaţi pentru talentul şi munca lor. Este şi cazul unei eleve de la „B. P. Hasdeu", care visează să plece în Anglia.

Elif Memet este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala cu clasele I-VIII „B. P. Hasdeu" din municipiul Constanţa. Adolescenta are în palmares zeci de premii adunate la Olimpiadele Judeţene şi Naţionale la care a participat, reprezentând cu succes unitatea şcolară la care învaţă. „În anul şcolar 2008 - 2009, am obţinut locul I la Faza Judeţeană a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română, drept pentru care am mers la Faza Naţională, de unde m-am întors cu menţiune. Tot în anul de învăţământ 2008 - 2009, când eram în clasa a VI-a, m-am clasat pe locul I la Faza Judeţeană a Olimpiadei de Fizică. În clasa a VII-a am participat la Faza Judeţeană a Olimpiadei de Biologie, unde am reuşit să obţin premiul III, dar şi la Faza Judeţeană a Olimpiadei de Fizică, de unde m-am întors cu locul III", ne-a povestit Elif. În acest an, eleva a reuşit să obţină locul II la Faza Judeţeană a Olimpiadei de Limba Română, însă urmează fazele Judeţene ale Olimpiadelor de Germană şi Geografie. „Mi-ar fi plăcut să particip la mai multe olimpiade, dar unele se desfăşoară în aceleaşi zile şi nu reuşesc", regretă adolescenta. Reuşitele elevei nu se opresc aici. În 2009, Elif a câştigat medalia de aur la Concursul Naţional „Evaluare în fizică". Despre viitorul său, adolescenta spune că îţi doreşte să urmeze o facultate în străinătate. „Aş vrea să fac Liceul de Informatică, după care facultatea în Anglia. Cred că în străinătate sunt mai multe opţiuni pentru viitor, mai ales că eu vreau să devin broker", dezvăluie planurile sale eleva de la „B. P. Hasdeu". Profesorii se mândresc cu Elif Memet, despre care spun că este o elevă exemplară, harnică şi responsabilă. „Este un copil extraordinar de bun. Profesorii de bat pentru ea atunci când sunt olimpiade. Este responsabilă, face parte din Consiliul Elevilor şi participă activ la toate acţiunile şcolii", a declarat Adelina Oşca, directorul adjunct al instituţiei de învăţământ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Memet Elif Aigean (Cernavoda) 13 Aug, 2011 17:20 bravo Elif tine-o tot asa felicitari.
  • anndre 26 Feb, 2011 18:41 eu amn vazut ca e prin bamboo pe tomis si acum vad ca are si rezultate scolare
  • Andrei Manea 25 Feb, 2011 22:29 Popescu ia tu mentiune la nationala dupaia mai vorbim !
  • Andrei 25 Feb, 2011 00:13 bravo elifff nu degeaba semeni cu mine >:D
  • euu 23 Feb, 2011 19:45 @Popesu hai ca imi vine sa rad :)) nu vezi ce rezultate excpetionale are fata asta? si spre informarea ta restul olimpiadelor nu au inca loc si de aceea "nu a obtinut anul acesta rezultate". adik deja a obt premiul 2 la olimpiada judeteana la romana....crezi ca poti tu mai mult?
  • Popescu 23 Feb, 2011 13:43 Nu credeti ca era normal sa luati interviu elevilor care au obtinut anul acesta rezultate deosebite nu acum 3 ani ????? De ce este mai important locul II decat Locul I ???!!!!. Numai in Romania ESTE POSIBIL ASA CEVA !