Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevi de la Liceul Ovidius, câştigători la NASA Space Settelment Contest

ro

23 Apr, 2013 00:00 3500 Marime text
Trei echipe ale Liceului Teoretic Ovidius au participat la competiţia NASA Space Settelment Contest unde au adjudecat premiul I, premiul II şi o menţiune.

Cel mai tânăr echipaj a fost format sin elevii Tudor Raica, Cristian Trifan şi Alexandu Covaliu de la clasa a VI-a al căror proiect „JUNCTIS VIRIBUS” a obţinut locul I. „Munca ne-a fost răsplătită şi pentru noi este o realizare enormă. Este extraordinar că am avut şansa de a participa la acest concurs unde am căpătat foarte multe cunoştinţe noi”, au declarat elevii  Alexandru Covaliu, Cristina Trifan si Mihnea Raica. Se asemenea, proiectul HELIOS realizat de Berende Teodora Emilia si Pantu-Irimia Diana Elena de la clasa a X-a şi coordonat de profesorul Maga Cristinel a obţinut premiul II.
„Proiectul Helios este o totală inovaţie. Pornind de la forma staţiei şi terminând cu procesele tehnologice care se pot derula în interiorul acesteia, toate conţin concept de noutate remarcabile. Lumea imaginată aici va fi o lume aproape perfectă: cu un climat sigur şi durabil, cu o economie stabilă şi echilibrată, cu o societate bazată pe reguli strict controlate, dar profund democratice. Lumea imaginată pe Helios poate fi considerată o arcă, care îndrăznim să credem, poate fi speranţa omenirii pentru un viitor mai bun. Unul în afara planetei mama, Pământul”, a declarat prof. Cristinel Maga. Proiectul KALESTIC SPACE SETTELEMNT realizat de  echipa formată din Adriana Bîdea clasa a XI-a, Bogdan Alexandru Dan clasa a XI-a, Elena Giumba clasa a XI-a, Silviu Juga clasa a XI-a, Iolanda Ninulescu clasa a XI-a, Ioana Simion clasa a XI-a şi coordonat de prof. Cristina Anghel a primit o menţiune de onoare.
„Participarea la acest concurs a reprezentat  pentru mine o experienţa unica in viaţa pe care mi-o voi aminti cu plăcere mereu. Rezultatul obţinut a fost mai mult decât mulţumitor, gratie lucrului în echipa dar şi pasiunii pentru diferite ramuri ale fizicii”, a declarat Ioana Simion.  În fiecare an la competiţia NASA Space Settelment Contest participă echipaje din toată lumea cu proiecte care împletesc ideile inovatoare şi creativitatea elevilor cu informaţiile dobândite la diverse discipline.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii