Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Balerinele de la „Angy dance studio” vor merge la Campionatul Mondial de Dans (galerie foto)

ro

14 Mar, 2013 00:00 4651 Marime text
Balerinele de la „Angy dance studio” din Techirghiol s-au clasat pe poziţii fruntaşe ale podiumului la competiţia de dans ESDU Dance Star România. Fetiţele s-au remarcat în competiţia destinată celor mai buni dansatori din ţară.

În oraşul Techirghiol funcţionează, din anul 2011, şcoala de balet „Angy dance studio”, condusă de coregraful Angelica Elena Mihale (Ceară), licenţiată în Arta Spectacolului şi Coregrafie. Şcoala este o oportunitate pentru copiii şi tinerii din oraş, pasionaţi de dans. Tinerele dansatoare de la această şcoală au participat la sfârşitul lunii martie la concursul ESDU Dance Star România, care a avut loc la Bucureşti. Două dintre fetiţe s-au calificat pentru Campionatul Mondial ESDU World Dance Masters 2013, care va avea loc în perioada 15-19 mai, în Croaţia. Este vorba despre Amalia Ioana Petre (6 ani), care a obţinut locul II la secţiunea Mini-open şi Cristina Badea (10 ani), care s-a clasat şi ea pe locul II la secţiunea Open. Tot în luna martie, micuţele de la şcoala de balet „Angy dance studio” din Techirghiol au participat la concursul Dance World Cup Qualifier 2013,care s-a desfăşurat la Bucureşti. Copiii din Techirghiol au impresionat juriul, calificându-se pentru Dance World Cup, care va avea loc în Brighton (Anglia), în acest an. Astfel, Alina Ioana Sorescu s-a clasat pe locul II la secţiunea copii-solo Jazz dance show. Bianca Maria Soceanu a urcat pe locul III la secţiunea copii-solo Jazz dance show. La categoria copii-group Jazz show dance, pe locul III au urcat Alina Sorescu, Cristina Badea, Bianca Soceanu, Milena Iliaz, Giulia Ana Dumitrache şi Elif Amet. Premiul special al juriului la secţiunea copii Dans Modern şi contemporan i-a revenit Cristinei Badea. Premiile micuţelor dansatoare se datorează în mare măsură celei care le îndrumă paşii de dans, coregrafa Angelica Elena Mihale (Ceară). Fostă balerină la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovschi,  Angelica Elena Mihale a interpretat cu succes roluri în „Lacul lebedelor”, „Cenuşăreasa”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Spărgătorul de nuci”, „Peer Gynt”, „Max şi Moritz”, „Arlequinada”, „Giselle” sau „Crăiasa Zăpezii”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Emel 14 Mar, 2013 17:13 Felicitari fetelor si bine inteles antrenoarei si mult noroc in continuare.
  • elena 14 Mar, 2013 14:24 felicitari fetelor,antrenoarei si tuturor celor care le sustin si sa aiba norocul de partea lor in Croatia si in Anglia
  • PAPI 14 Mar, 2013 10:54 BRAVOOOO FETELOR, FELICITARI TUTUROR : PARTICIPANTELOR, PARINTILOR SI BINEINTELES ANGELICAI -ANGY DANCE STUDIO; SUCCES IN CROATIA SI IN ANGLIA.