Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au împărţit polii de putere Nicuşor şi Mazăre îşi pun camarazii pe funcţii

ro

15 May, 2012 00:00 3441 Marime text
VisulluiNicu-NicusorConstantinescu.jpgAbia ajunşi la guvernare, PSD-iştii constănţeni îşi fac planuri. Vor subprefect, dar şi, din câte se aude, şef la Port şi la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Subprefect se aude că ar urma să fie numit Radu Volcinschi, şef al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, mâna dreaptă a lui Constantinescu.

Reprezentant al USL în Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 14, Volcinschi spune că la ora actuală nu este membru al niciunui partid. Nu a dorit să comenteze zvonul cum că ar urma să fie numit subprefect, dar nici nu a negat. „Deocamdată nu ştiu. Nu s-a concretizat în nicio hotărâre oficială, nu comentez", a spus Volcinschi. Pontru funcţia de director al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral ar fi propus George Papari, consilier local PSD şi camarad de vacanţe al Primarului Radu Mazăre. Nu este niciun secret că Papari şi edilul sunt buni prieteni. Probabil că liderul PSD Constanţa consideră conducerea ABADL un post important, dacă-l rezervă pentru un apropiat. Cam la fel stă treaba şi cu şefia Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime, numai că de această dată vorbim despre un apropiat al lui Nicuşor Constantinescu. Şi Daniel Georgescu este consilier local PSD. Firma sa, Expertissa Constanţa, s-a „lăfăit" în ultimii ani în bani publici câştigaţi prin licitaţie de la CJC sau Primăria Constanţa (în special CJC). Nu doar atât: societatea deţine copiatorul din holul Consiliului Judeţean, iar prietenia dintre Nicuşor şi Georgescu nu este un secret pentru nimeni. Surse din PSD spun că schimbarea directorilor nu este o prioritate pentru partid, directivă dictată de la centru. Probabil că, dacă nu intervine vreun factor neaşteptat, acestea vor fi unicele schimbări la nivelul conducerii instituţiilor locale, până la alegerile generale.

Menţionăm că am încercat să îi contactăm pe George Papari şi pe Daniel Georgescu, însă aceştia nu au fost de găsit. De asemenea, nici preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, nu a răspuns unui SMS în care îi solicitam o confirmare a propunerii celor trei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile 15 May, 2012 12:09 Bai fratilor! legea prevede doar ca orice ocupant al unei dregatoriiare nevoie de un aviz din partea reprezentantului in teritoriu al primului ministr(prefect)pentru a preintampina situatii speciale(sa nu fie spion,sa nu fie interlop,sa nu fie iresponsabil etc) iar politicienii folosesc acest aviz de functionare in siguranta a unei institutii pentru manipulari,pentru abuzuri,pentru promovarea imposturii sau alte lucruri mai grave(trafic de influienta!) PARCA ,DUPA 20 DE ANI DE LA REVOLUTIE,MARINARII FIE EI PROSPERI LA TRUP SAU CU DEFICIENTE LA MUSCHII OCULARI SA-SI VADA DE VAPOARE SI SA NU MAI FOLOSEASCA FUNCTIILE DECAT PENTRU BINELE CELOR CA II ALEG,PRIN VOT!
  • vasile 15 May, 2012 12:00 Codul muncii si alte acte normative precizeaza ca functiile de management din institutii publice se ocupa prin concurs,dintre persoane cu pregatire de specialitate care isi manifesta liber optiunea de a participa la concurs; cata obraznicie pe capul unor obscuri politicieni sa afirme ca vor numi directorii de deconcentrate,ca vor nominaliza oamenii partidului pentru diverse demnitati,etc! OARE PROCURATURA NU SE POATE SESIZA DE LA SINE CAND UN POLITRUC OPORTUNIST AFIRMA IN PUBLIC,IMPOTRIVA LEGII,CA VREA SA INFLUENTEZE REZULTATELE CONCURSURILOR PROFESIONALE,CA VREA SA VANDA PRACTICV FUNCTIILE DE DREGATORI AI STATULUI ,PLATITI DIN IMPOZITELE NOASTRE,CA SA LUCREZE CU COMPETENTA SI ABNEGATIE PENTRU NOI! POATE ACUM CACI AM VAZUT CA AVEM NU STIU CE PROCUROR SEF NOU! SUCCES!
  • vasile 15 May, 2012 11:51 statul roman ar trebui sa pregateasca cca 100 de functionari de administratie publica,cu scoli juritice inalte,pe care sa il foloseasca pentru functiile de prefecti,miscandu-i eventual in functie de incompatibilitati;prefectii au ca sarcina contrololul respectarii legalitatii in administratia publica locala deci trebuie niste profesionisti nicidecum fiecare politruc imbibat sa-si numeasca un baiat bun de-al lui care habar nu are de legi si nu face decat...prostii! oare este greu pentru Ponta sa faca asta! poate nu! Speram cu totii la Ponta,Ungureanu etc sa fie altfel de politicieni!