Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a schimbat forma juridică a societăţii Euromarina. Legătura cu Portul Turistic Tomis

ro

02 Aug, 2017 00:00 3166 Marime text
Mehmet Fuat Kalgay, Suat Surmen, Hasan Malik Kececioglu, Mustafa Nihat Demirel, Mehmet Kerim Kalgay şi Seref Surmen, acţionarii societăţii Euromarina SA, întruniţi în şedinţa Adunării Generale Extraordinare din data de 4.05.2017, au adoptat mai multe hotărâri.
  
Astfel, a fost decisă schimbarea sediului social din comuna Agigea în municipiul Constanţa, strada Lebedei nr. 1, spaţiul P1, în suprafaţă de 18,17 mp, din clădirea Boat House, Portul Tomis. O altă decizie se referă la schimbarea formei juridice a societăţii din SA în SRL.
 
Societatea este administrată de un Consiliu de Administraţie format din următorii asociaţi: Hasan Malik Kececioglu - preşedinte, Mehmet Fuat Kalgay - vicepreşedinte, Mustafa Nihat Demirel - membru, Suat Surmen - membru, Seref Surmen - membru, pe o perioadă de patru ani, începând cu data semnării prezentului act constitutiv.
 
În urma schimbării formei juridice, capitalul social va rămâne acelaşi, în sumă de 101.500 de lei numerar (31.000 de euro + 56 de lei, echivalent a 41.273 de dolari), care se divide în zece părţi sociale a 10 lei fiecare, repartizate pe asociaţi astfel: Suat Surmen - aport la capital de 38.060 de lei, reprezentând 3.806 părţi sociale, 37,5% din capitalul social, Mehmet Fuat Kalgay - aport la capital de 27.910 lei, reprezentând 2.791 de părţi sociale, 27,5% din capitalul social, Seref Surmen - aport la capital de 27.910 lei, reprezentând 2.791 de părţi sociale, 27,5% din capitalul social, Mustafa Nihat Demirel - aport la capital de 2.540 de lei, reprezentând 254 de părţi sociale, 2,5% din capitalul social, Mehmet Kerim Kalgay - aport la capital de 2.540 de lei, reprezentând 254 de părţi sociale, 2,5% din capitalul social, Hasan Malik Kececioglu - 2.540 de lei, reprezentând 254 de părţi sociale, 2,5% din capitalul social.
 
De asemenea, asociaţii au renunţat la următoarele obiecte de activitate: activitate de jocuri de noroc pariuri (cele permise de lege); activităţi ale cluburilor sportive. O altă decizie se referă la renunţarea la auditorul financiar Anb Consulting SRL, urmând ca societatea să funcţioneze fără a mai avea numit un auditor. A fost introdus art. 24: „În cazul decesului unui asociat, societatea îşi va continua activitatea cu moştenitorii defunctului“. Deciziile Adunării Generale a Asociaţilor societăţii Euromarina SA au fost publicate în Monitorul Oficial.
 
Precizăm că Euromarina SA deţine acţiuni în Tomis Marina Management SRL, care a fost antreprenorul general al proiectului Marina Tomis, de fapt, Portul Turistic Tomis. Afacerea îşi are începutul în 2005. La acel moment, sub conducerea lui Gheorghe Moldoveanu, Administraţia Porturilor Maritime a concesionat Portul Turistic Tomis, pentru 25 de ani, firmei Sisteme Internaţionale de Afaceri SA.
 
SIA este unul dintre businessurile lui Valentin Gheorghe Ionescu. Afacerea a fost considerată extrem de controversată la vremea respectivă. În 2005, SIA era deţinută, în proporţie de 80%, de Valentin Gheorghe Ionescu. În afacerea „Marina Tomis“ a intrat, în 2007, SC Sisteme Integrate de Afaceri, transformată, pe 8 octombrie 2007, la numai trei luni de la înfiinţare, în SC Tomis Marina Management. Rolul primit: antreprenor general al lucrărilor. Evident, acţionar în noua societate era şi este în continuare SIA, firma deţinută de Valentin Gheorghe Ionescu, alături de Euromarina, care a intrat puţin mai târziu în business.
 
Într-o Adunare Generală a Acţionarilor Tomis Marina Management s-a decis ca firma Euromarina SA să se implice în afacere, dar numai în urma virării unui aport la capital de 7.300.000 de lei. În 2005, anul închirierii, s-a vehiculat faptul că redevenţa pe care SIA o plăteşte pentru Portul Turistic Tomis este de numai „câteva mii de euro pe lună“, sumă infimă pentru importanţa obiectivului închiriat. Aşadar, în AGA din 15 februarie 2008, Sisteme Internaţionale de Afaceri, reprezentată de Alina Ionescu, şi SC Euromarina SA, prin Hasan Malik Kececioglu şi Mustafa Nihat Demirel, decid cooptarea societăţii turce în afacere, dar numai „la data vărsării efective a contribuţiei la capitalul social“, care avea să aibă loc „la sfârşitul zilei de 22.02.2008“. Cum turcii şi-au ţinut promisiunea, Euromarina a ajuns să deţină 50% din afacerea „Marina“.
 
Citeşte şi:
 
Tehnici de legare de glie sau de port Alte credite pentru Marina Tomis (documente)
 
De la dorinţele locale, la cele naţionale Ce interese tainice are Mazăre în Port?
 
Firmă apropiată lui Mazăre, la judecată cu omul care a traversat singur Atlanticul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii