Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia şi-a ales preşedintele Consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Vladimir Volkov, despre importanţa alegerilor (galerie foto)

ro

19 Mar, 2018 00:00 2379 Marime text
Cetăţenii ruşi aflaţi Constanţa, Galaţi şi Tulcea şi Brăila şi-au putut exercita dreptul constituţional de la vot la secţia de votare înfiinţată la Constanţa - la Consulatul General al Federaţiei Ruse, de pe strada Mihai Viteazul. Potrivit reprezentanţilor Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa, pe listele de alegători sunt 70 de cetăţeni ruşi. De asemenea, o urnă mobilă a ajuns acasă la cetăţenii care nu se pot deplasa.
 
„Printre alegătorii noştri se află şi cetăţeni ruşi în vârstă care au supravieţuit blocadei din Leningrad (actual Sankt Petersburg), avem persoane care au ajuns în România prin căsătorie. Este o zi foarte importantă pentru noi, deoarece se alege preşedintele Federaţiei Ruse, care, potrivit Constituţiei ţării, deţine mai multe puteri. Iată de ce conducerea ţării acordă şi va continua să acorde o atenţie sporită desfăşurării alegerilor. Mai exact, a unor alegeri democrate, corecte şi transparente. Se acordă o atenţie deosebită acestor alegeri mai ales în contextul situaţiei internaţionale actuale.
 
Foarte mulţi au dorit şi îşi doresc, în continuare, să influenţeze alegerile din Rusia. Pentru noi este important să câştige acel candidat care va asigura cursul precedent al dezvoltării ţării, îndreptat spre creşterea calităţii vieţii cetăţenilor ruşi. Să câştige acel candidat care, în contextul situaţiei actuale complicate, va asigura securitatea Rusiei. Iată de ce aceste alegeri sunt atât de importante pentru noi. La Consulatul General al Federaţiei Ruse de la Constanţa, noi vom face tot posibilul ca alegerile să se desfăşoare respectând legislaţia Rusiei“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Excelenţa Sa Vladimir Volkov.
 
Votanţii au avut de ales dintre opt candidaţi: actualul preşedinte rus, Vladimir Putin, candidat independent; liderul LDPR, Vladimir Jirinovski; candidatul Partidului Comunist, Pavel Grudinin; preşedintele Partidului pentru Creştere, Boris Titov; candidatul „Iniţiativei Civice“, Ksenia Sobchak; candidatul Uniunii Populare Ruse, Serghei Baburin; liderul partidului „Yabloko“, Grigory Iavlinsky, şi candidatul Comuniştilor Rusiei, Maxim Sourinkin. Vladimir Putin a candidat pentru al patrulea mandat de şef al statului, având şapte contracandidaţi.
 
În conformitate cu legislaţia rusă în vigoare, cetăţenii care locuiesc permanent în afara Federaţiei Ruse sau care se află în regiunea sud-est, pe baza invitaţiilor private, în călătorii de serviciu, de business şi turistice, sunt incluşi pe lista alegătorilor pe baza cererii orale în ziua alegerilor. Pentru obţinerea buletinului de vot şi participarea la alegeri, este necesar să fie prezentat paşaportul valabil al cetăţeanului Federaţiei Ruse care să confirme identitatea cetăţeanului Federaţiei Ruse sau un document ce îl înlocuieşte.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii