Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romsilva, informaţii despre comunitatea anonimă ,,STOP Defrișărilor”

ro

30 Aug, 2019 15:01 2094 Marime text
Ca urmare a publicării în spațiul public de către administratorul paginii anonime ,,STOP Defrișărilor”, a unor aspecte   privind  activitatea   Ocolului   Silvic   Mehadia,  din  cadrul Direcției   Silvice Caraș Severin, Biroul de Presă din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva este împuternicit de conducerea executivă să facă următoarele precizări.

Aspectele sesizate se află deja în cercetare și verificare. S-a dispus o reverificare a modului în care au fost îndeplinite etapele din procesul de sesizare, cercetare și furnizare de date către organele de cercetare judiciară, înainte de publicarea articolului în data de 22 august a.c.
După finalizarea raportului de verificare menționat mai sus, conducerea executivă a Romsilva va face public toate măsurile administrative, disciplinare sau de răspundere patrimonială cerute a fi aplicate, conform Statutului personalului silvic.

În ceea ce privește articolul publicat de administratorul ,,STOP Defrișărilor” referitor la procedura de desfășurare a achizițiilor publice în cadrul direcțiilor silvice subordonate Regiei Naționale a Pădurilor– Romsilva, facem următoarele precizări.

Conducerea executivă a Romsilva a luat notă de aspectele sesizate și a dispus verificarea acestora de către Serviciul de Audit Intern și Serviciul Achiziții din aparatul central al regiei. După verificarea aspectelor sesizate, în funcție de procedurile administrative necesare de aplicat în acest domeniu, se va acționa în consecință, iar rezultatele și măsurile luate vor fi comunicate public.

Directorul general al Romsilva roagă administratorul paginii anonime ,,STOP Defrișărilor” să fie de acord cu încheierea unui parteneriat cu scopul de a verifica, în comun și/sau cu experți independenți, potențiale fapte ilegale de care are cunoștință că ar fi comise de angajați ai Regiei, respectându-se astfel principiul verificării prealabile din cel puțin două surse independente a unor aspecte ce ar urma să fie comunicate public.

De asemenea, directorul general al Romsilva reafirmă faptul că arată toleranță zero față de angajații care   comit  cu intenție   fapte   care   aduc   prejudicii   patrimoniale   entității   și   care   încalcă statutul personalului silvic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii