Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Riscurile meseriei. Mai multe accidente de muncă s-au produs, luna trecută, în judeţul Constanţa. Ce au păţit victimele

ro

02 Mar, 2017 16:31 2166 Marime text

Luna trecută, Inspectoratul Teritorial în Muncă din Constanţa a înregistrat mai multe accidente de muncă, în urma cărora persoanele care au căzut victime acestor  fapte şi-au pierdut capacitatea de  lucru pentru o perioadă determinată de timp. 

Spre exemplu, în data de 24 februarie 2017,  la ora 00:30, la SC Asclepios SRL, societate care deţine sanatoriul privat din Eforie Sud, a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător. Este vorba de Mihai Ruşanu, de 57 de ani, angajatr ca îngrijitor, care a căzut pe  treptele din incinta Vilei Victoria, suferind un traumatism la picior. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea ingrijirilor medicale.
Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC Asclepios SRL. 

Un altt accident de muncă a avut loc tot pe data de 26  februarie, atunci când, la sediul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Năvodari, aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, unde Elena Cornea, de 58 de ani, angajată ca infirmieră, a fost lovită de către un beneficiar al centrului, cunoscut cu retard psihic. Accidentul este in curs de cercetare de catre o comisie numita de catre DGASPC Constanţa. 

Două zile mai târziu, pe 28 februarie, ora 10.00, la  SC Chimpex SA, Marin Călin, de 59 de ani, angajat drept conducător utilaj, în timp ce curăţa bena maşinii de efectuat curăţenie, a fost surprins şi accidentat de oblonul acesteia. Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de catre SC Chimpex SA.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii