Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate bune obținute de studenții Facultății de Matematică și Informatică la concursul național de securitate informatică UNbreakable România

ro

24 May, 2022 13:44 1355 Marime text
Universitatea Ovidius ConstanțaStudenți ai Facultății de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) au participat, în perioada 5 – 22 mai 2022, la concursul național de securitate informatică UNbreakable România de tip „Capture the flag”, informează  asist. univ. dr. Dorin Iordache.
         
Potrivit sursei citate, competiția ce s-a desfășurat individual și pe echipe este destinată liceenilor și studenților din țară care se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică sau doresc să își îmbunătățească cunoștințele din domeniul securităţii cibernetice, fiind un prilej deosebit de verificare a  propriilor cunoştinţe.
         

„Concursul național de securitate informatică UNbreakable România de tip „Capture the flag” a devenit un eveniment la care studenții din cadrul FMI participă cu regularitate. Societatea este nevoită să se adapteze rapid noilor condiții de lucru, dacă ne referim la contextul pandemic sau chiar la răboiul din estul României, context care deschide, astfel, noi posibilități pentru criminalitatea ciberneticii. Acestea constituie o bună motivație pentru studenții noștri de a se pregăti în domeniu”, precizează asist. univ. dr. Dorin Iordache.

         
La concursul individual, care s-a desfășurat în perioada 5 - 6 mai 2022, s-au remarcat următorii studenți:

Specializarea Informatică:
Andrei Măceș, student în anul I -  locul 31,
Alexandru Chiriacescu, student în anul III – locul 52,

Specializarea Computer science:
Marius-Paul Boldeanu, student anul III - locul 37,
Andrei Ispas,  student anul II – locul 49,

Masterat
Lucian Plăcintă, student în anul I – locul 52

La concursul pe echipe, desfăşurat în perioada 20 - 22 mai 2022, cinci studenţi, grupaţi în două echipe, Blackout_v2 şi G2OVI, s-au clasat locurile 15, respectiv 25.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii