Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un militar nemulţumit. Ce reproşează preşedintelui Ligii Militarilor Profesionişti. Ce îi răspunde acesta

ro

03 Feb, 2017 14:51 15800 Marime text

În orice instituţie, există disensiuni între reprezentanţii acestora, însă, de cele mai multe ori, acestea sunt rezolvate din discuţii faţă înm faţă, fără să ajungă subiecte de presă. 
​Există şi situaţii în care aceste scandaluri escaladează şi ajung  la urechile opiniei publice. Pe Facebook, preşedintele Ligii Militarilor Profesionişti a postat un mesaj vizavi de acuzele aduse unui alt reprezentant al instituţiei pe care o conduce. 

„Un anumit domn caporal ( Matei Irinel), azi-noapte. a atacat dur Liga Militarilor Profesionisti si in special pe mine. A folosit cuvinte ca: "Bai gogule"... "nu esti un adevarat militar"... "Rusine LMP" ... "Va bateti joc de militarii profesionisti"... "V-ati dus acolo in interes propriu".... "Aveti numai interese ascunse".... etc... cam atat am tinut minte... A incheiat ca ne va bloca el.. nu am inteles cum si in ce fel ne va bloca, dar, banuiesc ca doreste sa faca anumite demersuri la MApN impotriva SP-11. Domnul caporal este foarte suparat, pentru-ca nu este de acord cu SP-11 si, mai ales, cu propunerea Ligii, ca militarii care ajung la o anumita varsta, 45-55 de ani, pot face parte dintr-o companie de paza (Politie Militara). Este foarte revoltat, pentru-ca domnia sa nu doreste sa faca paza. Ceea ce nu a inteles, este ca NU este nimeni obligat sa intre in aceste companii. Noi ne-am referit, in special la anumite "arme", cum ar fi infanteria si am motivat ca un militar la 48-50 de ani, in campul de instructie, echipat cu vesta antiglont, ranita si armamentul din dotare, NU mai poate dezvolta performante, oricat de bine s-ar pregati, ca un camarad la 25, 35 sau 40 de ani, mai ales ca SGP-ii au atributiuni numai de executie. 
Sunt militari din anumite arme, care pot alege sa ramana pe functiile respective pana la pensie. De la infiintare (2010) si pana in prezent, LMP a luptat pentru a obtine drepturi similare cadrelor militare in activitate. 
LMP s-a infiintat in 2010, atunci cand, in anii de trista amintire (2007,2008,2009), SGV-ii erau dati afara din sistemul militar, de ziua lor, la 40 de ani, din motive neimputabile lor, in urma unei legi nedrepte si discriminatorie.  In 7 ani de activitate, LMP a facut multiple demersuri in sprijinul Corpului SGP, obinandu-se drepturi notabile, la care in 2009 doar visam: Marirea limitei de varsta pana la care SGP-ii pot ramane in sistem; 45 de ani L-51/2010; "Calitatea de militar" L-51/2010; Pana in 2010 SGV-- cotizau la sistemul de pensii civile. Marirea limitei de varsta pana la care SGP-ii pot ramane in sistem - 50 de ani L-23/2012; Grupe de munca in conditii speciale/deosebite (3 luni/6 luni la an), similar cadrelor militare in activitate, acordate retroactiv din 1990, folosindu-se sintagma "militar angajat pe baza de contract/soldat gradat profesionist", titulatura veche asigurand retroactivitatea L-23/2012; Schimbarea titulaturii din "voluntar" in "profesionist" L-23/2012; Marirea limitei de varsta pana la care SGP-ii pot ramane in sistem - 55 de ani L-82/2015; Drept de pensie militara pentru Corpul SGP- L-263/2010, L-223/2015. In urma demersurile din 2015 (SP-16) si in 2016, MApN a definitivat un Proiect de lege unitar al tuturor militarilor (Statutul Cadrelor militare, gradatilor si soldatilor) si modificarea legislatiei, astfel incat Corpul SGP sa beneficieze de Ordinul Onorific "In Serviciul Patriei". SP-11 - 2017. Si multe altele....A fost si este o munca voluntara, fara beneficii sau scopuri personale, toti membri din Consiliul Director sunt caporali, nimeni nu a beneficiat de pe urma functiei din LMP. Membri Consiliului Director si-au sacrificat timp, si-au neglijat cateodata familiile, si chiar si-au riscat ... serviciul! Eu le multumesc ca sunt alaturi de mine, le multumesc tuturor membrilor aderenti LMP si tuturor militarilor profesionisti care sunt alaturi de Liga Militarilor Profesionisti! Cu deosebit respect, Cap. Albu Danut
”, este mesajul lui Dănuţ Albu, preşedintele  Ligii Militarilor Profesionişti. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ciuciulete Ninel 29 Jul, 2018 14:22 Buna ziua. Am 43 de ani ma numesc Ciuciulete Ninel.si ma pregatesc ptr examinare/incadrare in cadrul M Ap N..ca SGP.. Am insa o nedumerire.si va rog sa ma ajuteti cu un raspuns. La varsta mea 43 de ani la incadrare ...la 55 de ani varsta de pensionare .eu nu voi avea minimum ce 15 ani obligatorii ptr a putea beneficia de pensie.Atinci nu mi se va mai inoi nici un alt contract...pur si simplu voi fi dat afara.La 55 ani va fi foarte greu sa.mi mai gasesc ceva de lucru. Ce.mi ramane mie de facut ca sa pot sa beneficiez de o pensie militara? Merita sau nu sa mai fac pasul catre acest serviciu.la aceasta varsta .tinand cont ca nu am nici o garantie legala ca voi putea ramane in armata pana la 15 ani vechime(conf legii actuale). Astept un raspuns cat mai urgent posibil. Va multumesc anticipat.
  • daniel 08 Apr, 2017 09:39 Prin pumnul in barba care si l-a luat liga de la mapn, referitor la SP-11, s-a demonstrat ca nu au nicio valoare in fata conducerii mapn si ca erau bagati putin in seama doar pentru ochii presei.
  • Dr akon 04 Feb, 2017 06:41 Bineînțeles că s-a supărat "președintele",ca nu are nimeni dreptul să-l conteste.Sau să i se adreseze "la mișto",cum face si dumnealui în unele comentarii,mai ales la adresa unor superiori.Si poate ar fi timpul să se aleagă alt președinte,ce este cumva o funcție pe viață.Sau numai unii stiu drumul spre București.Aici e problema.Sa vina alții la conducere.
  • Dorin Catalin Hanta 03 Feb, 2017 20:21 Foarte bine domnilor ! Apreciez si respect ceea ce faceti si sper sa nu renuntati niciodata la ceea ce v-ati propus. Poate totusi reusiti sa faceti ceva si pentru cei care am fost dati afara in mod abuziv din sistem pentru ca vad ca noi am fost discriminati si acum si atunci si se pare ca nimeni num ai are vre-un interes in privinta noastra. Astept si vesti pozitive in legatura cu statutul nostru referitor la perioada pe care ne-am dedicat-o acestei tari ,neglijandu-ne de multe ori familiile si prioritatile personale de orice fel ,inclusiv sanatatea de multe ori. Sper ca se va putea face si ceva pentru noi .Sa aveti succes in demersurile voastre domnilor !