Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revocarea lui Dan Nicolae Tivilichi din funcţia de administrator al CN APM Constanţa, publicată în Monitorul Oficial al României

ro

09 Oct, 2019 00:00 2587 Marime text
Hotărârile nr. 4 şi nr. 4 din 10 septembrie 2019 ale Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa au fost publicate în Monitorul Oficial al României.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA s-a întrunit pe 10 septembrie 2019, la sediul Ministerului Transporturilor. Acţionarii participanţi la şedinţă sunt deţinătorii unui număr total de 13.290.643 acţiuni, reprezentând 100% din numărul total de acţiuni emise de companie, respectiv: acţionarul Statul român, reprezentat prin Ministerul Transporturilor, acţionar deţinător al unui număr de 10.632.514 de acţiuni, reprezentând 80% din capitalul social, acţionarul Fondul Proprietatea, acţionar deţinător al unui număr de 2.658.129 de acţiuni, reprezentând 20% din capitalul social.
 
La şedinţă a fost prezent Ghiorghe Bătrâncă, în calitate de împuternicit al preşedintelui Consiliului de Administraţie şi administrator executiv. Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat revocarea administratorului Dan Nicolae Tivilichi, luând în considerare motivele invocate în cuprinsul plângerii penale a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, aflată spre soluţionare pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în Dosarul nr. 4232/P/2019. De asemenea, a fost aprobată, pe baza voturilor valabil exprimate, numirea lui Bogdan Pascu, ca membru provizoriu în Consiliul de Administraţie pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la 6 luni. 
 
O altă decizie se referă la aprobarea remuneraţiei fixe a membrului nou numit, în sumă de 10.636 lei brut lunar, numai în cazul în care cuantumul acesteia nu depăşeşte de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate, la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, precum şi cu încadrarea în prevederile Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al companiei aprobat. 
 
Nu în ultimul rând, a fost aprobat ca forma contractului de mandat care va fi încheiat cu administratorul provizoriu nou-numit să fie conform celei prevăzute în anexa la prezenta împuternicire. Mai mult, s-a aprobat ca reprezentanţii Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa să semneze contractul de mandat cu membrul Consiliului de Administraţie nou numit. 
 

A fost votată componenţa CA-ului CN APM Constanţa

 
Tot în Monitorul Oficial al României a fost publicată şi hotărârea nr. 5/10 septembrie 2019 a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor CN APMC s-a întrunit pe 10 septembrie 2019, la sediul Ministerului Transporturilor. În  conformitate cu voturile valabil exprimate, în urma aplicării votului cumulativ, componenţa Consiliului de Administraţie al CN APM Constanţa este următoarea: Elena Petraşcu, Daniela Șerban,  Gabriela Murgeanu, Ghiorghe Bătrâncă, Mircea Burlacu, Bogdan Pascu, Daniel Adrian Naftali. 
 
Directorul general a fost mandatat în vederea îndeplinirii tuturor actelor şi formalităţilor necesare înregistrării şi publicării hotărârilor adoptate la Oficiul Registrului Comerţului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii