Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reținuți pentru trafic de droguri de mare risc. Ce s-a mai găsit pe lângă droguri (galerie foto)

ro

23 Dec, 2019 15:33 1251 Marime text

La data de 21.12.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților M.D., M.G.L., P.I. și T.C.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, gruparea infracțională formată din inculpații M.D., M.G.L., P.I. și T.C.I. realiza tranzacții cu importante cantități de droguri, de ordinul zecilor de kilograme, acționând într-un mod precaut, doar prin intermediul unor persoane de încredere.

În urma investigațiilor efectuate s-a reținut faptul că, membrii grupării au intenționat să comercializeze pe teritoriul României și a altor state europene o cantitate foarte mare de heroină, pe care o procuraseră de la un cetățean turc, aceasta fiind depozitată într-o clădire dezafectată de pe teritoriul municipiului București și la domiciliul inculpaților M.D. și M.G.L. de pe teritoriul județului Timiș.

La data de 20.12.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de 33,5 kg de heroină, de puritate 50%, cu o valoare totală pe piața neagră de 1.000.000 euro, 5 telefoane mobile, și sumele de 1.950 de euro și 9.800 de lei.

La data de 22.12.2019, Tribunalul București a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de doi inculpați, iar față de alți doi a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: Politia Romana- DIICOT 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii