Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reîncep protestele. În faţa Prefecturii Constanţa au apărut primii manifestanţi. Scandal pe tema graţierilor (galerie foto + video)

ro

03 May, 2017 20:01 7123 Marime text
Noua lege a graţierii scoate din nou oamenii în stradă. Sute de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de această lege. Protestatarii s-au mobilizat după ce în Comisia Juridică din senat s-a votat graţierea faptelor de corupţie.

La Constanţa în faţa Prefecturii s-au adunat până la această oră zeci de persoane care protestează împotriva noii legi  agraţierii. 

"Mișcările și organizațiile civice semnatare, care s-au născut în stradă în București, Timișoara, Cluj, Iași, Sibiu, Oradea, Arad și Craiova în urma protestelor din ultimii ani și ca reacție la corupția politică și la încercările succesive de a stopa lupta anti-corupție, vă cheamă astăzi în stradă la proteste pașnice. Suntem la fel de determinați ca și acum câteva luni împotriva corupției și a încercărilor repetate orchestrate de coaliția de guvernare de a modifica legislația în favoarea câtorva corupți.
Astăzi, Comisia Juridică a Senatului a dat undă verde amendamentului care face posibilă grațierea unor fapte de corupție comise pâna la data de 1 ianuarie 2017. Este vorba de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, complicitate la trafic de influență, fapte săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia, fapte săvârşite de către funcţionari străini sau în legătură cu aceştia. Propunerea de a grația conflictul de interese și abuzul în serviciu nu a fost supusă votului. În aceste condiții, dacă va fi adoptată și în Camera Deputaților, legea ar putea să favorizeze 246 de persoane condamnate pentru coruptie - potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor.
Începând de astăzi, mișcările semnatare vor protesta împotriva acestor demersuri și vor cere abandonarea iniţiativelor de modificare a codurilor penale în sensul dezincriminării faptelor de corupţie sau asociate acesteia, precum şi de adoptare a unor proiecte de lege în vederea grațierii corupţilor.

Pe pagina de Facebook care anunţă astfel de acţiuni de protest organizatorii susţin că în perioada 2 - 7 mai vor avea loc proteste #rezist în București (Piața Victoriei), Galați, Sibiu, Constanța, Oradea și alte orașe din România și străinătate. 

Pe contul de Facebook ZIUA de Constanţa puteţi urmări LIVE protestele de la Constanţa. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costea 04 May, 2017 08:09 Macar daca ar intelege ce inseamna aia gratier,dar ei ies in strada sa tipe la ordin. Ce este mai convenabil,sa plateasca paguba si sa stea acasa sau sa nu plateasca paguba si sa stea in detentie pe 2500 lei pe zi din badii nostri?