Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recompensă pentru premiul II la concursul de proiecte Elevii de la Colegiul „Regina Maria” au petrecut o săptămână de vis în Tabăra din Ţara lui Andrei (galerie foto+video)

ro

28 Aug, 2013 00:00 5239 Marime text
Elevii din clasa a VI-a „E” de la la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa au petrecut o săptămână de vis în Tabăra din Ţara lui Andrei, care a fost o recompensă pentru premiul al II-lea obţinut la Concursul Naţional de proiecte eco-civice „Şcoala lui Andrei”, ediţia 2013. Constănţenii au fost seria a patra şi ultima a taberei, care s-a desfăşurat în perioada 18-24 august, în complexul La Dolce Vita din Bran, judeţul Braşov. Proiectul artiştilor de la „Regina Maria”, intitulat „Împreună pentru oameni şi artă”, a constat în deschiderea unui atelier de tricouri pictate manual, pe care ulterior urmau să le vândă.
 
Timpul petrecut în tabără a fost unul plin de activităţi interesante, captivante şi utile. „M-am simţit ca fiind în vizită la nişte prieteni dragi, care au căutat să ne fie foarte bine, oferindu-ne mult într-un timp scurt. Noi, profesorii, am participat la cursul de Management de proiect, prezentat de Magdalena Stoian, formator acreditat CNFPA, iar copiii au învăţat din tainele afacerilor, noţiunile de antreprenor şi antreprenoriat fiindu-le aproape total necunoscute până aici.

Astfel, zilele petrecute în Ţara lui Andrei au însemnat şi un urcuş interesant spre un pisc neabordat încă de noi, dar şi o adevărată lecţie de viaţă”, a declarat profesorul de religie Ioana Rîcă.
„Ce reprezintă Ţara lui Andrei? Ţara lui Andrei reprezintă un nucleu generator de schimbare, o schimbare de mentalitate atât de necesară la noi şi sper ca tot ce şi-au propus cei de la Petrom prin acest proiect să aibă efectul unui bulgăre de zăpadă care se rostogoleşte pe o pantă, devenind tot mai mare, explorând spaţii noi şi lărgindu-şi tot mai mult orizonturile! Mă întreb, abia acum, de ce au ales numele Andrei şi nu altul.

Probabil pentru că acest nume înseamnă, în limba greacă, bărbăţie, curaj, şi concentrează cel mai bine scopul lor, acela de a lupta cu mult curaj pentru «o ţară mai bună în fiecare zi». Îi îndemn pe toţi cei care vor citi aceste rânduri să încerce să devină Andrei - un om responsabil, deschis şi cu iniţiativă, şi să transforme spaţiul din jurul său într-o veritabilă Ţară a lui Andrei. Am plecat din tabără cu imaginea unei echipe cu adevărat unite, responsabile şi debordând de tinereţe şi entuziasm!”, a mai spus diriginta Ioana Rîcă. Artiştii de la Colegiul „Regina Maria” s-au întors acasă cu impresii plăcute şi cu o experienţă inedită. „Noi, echipa roş-portocalie, am avut ocazia să ne cunoaştem şi să lucrăm împreună la minunatul parc Insula Misterioasă. Evident, am avut parte de ajutorul băieţilor de la Eco Extreme şi al extraordinarilor noştri voluntari, pe care nu-i vom uita prea curând.

Am descoperit atâtea lucruri noi despre tainele înfiinţării unei afaceri, despre munca în echipă, lucruri esenţiale pentru a deveni adevăraţi antreprenori juniori! Am întâlnit atâţia oameni iubitori şi deschişi, mai exact voluntarii Vlăduţ, Nana, Maria, Papito, Ana, Iuli şi nu în ultimul rând Alexa, minunatele asistente medicale care ne-au fost alături la bine şi la greu Lori şi Irina, echipa Eco Extreme - Ionuţ şi Lulu şi chiar şi bucătarii şi chelnerii! Ne-am simţit extraordinar, iar la despărţire am plâns cu toţii. Simt că nu voi uita această tabără niciodată!”, ne-a dezvăluit eleva Luana Profor. „Tabăra din Ţara lui Andrei este locul unde se schimbă destine. Fiecare participant pleacă acasă puţin schimbat, în mai bine”, a spus, la rândul său, Mona Nicolici, preşedinta Ţării lui Andrei.

Să încercăm cu toţii să devenim „Andrei”, un om responsabil, deschis şi cu iniţiativă, care să transforme spaţiul din jurul său într-o veritabilă „Ţară a lui Andrei”!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii