Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recompensă pentru comoara predată Un constănţean a primit aproape şase mii de euro de la Muzeul de Istorie şi Arheologie

ro

08 Oct, 2013 00:00 2261 Marime text
Pe 1 septembrie, lângă Râmnicu Vâlcea, un pasionat de arheologie a descoperit un tezaur monetar de secol XV care avea 55 kg (47.000 de monede otomane de argint) de monede. Persoana care l-a găsit, Iulian Enache, a raportat descoperirea Muzeului Naţional de Istorie a României. Monedele au fost descoperite într-o râpă nu departe de un drum circulat, iar adâncimea la care au fost găsite este de 25-27 cm. Iulian Enache a fost premiat cu 45.000 de lei, sumă care reprezintă jumătate din valoarea tezaur.
 
Un caz similar a avut loc şi la Constanţa în anul 2003. Potrivit directorului Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Gabriel Custurea, în luna august 2003 un tânăr a găsit într-un şanţ de canalizare mai mai multe piese din bronz. „Tânărul a găsit aceste piese din bronz care datau din secolul IV în zona Obor. Noi am cumpărat de la el piesele cu suma de 200 de milioane de lei vechi adică 6.000 de euro”, a declarat directorul Custurea. De atunci nimeni nu a mai găsit asemenea comori. Sau dacă le-a găsit a preferat să le vândă pe piaţa neagră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii