Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rază de speranță la Constanța. Le-a ars totul, mai puțin icoana Mântuitorului (GALERIE FOTO)

ro

05 Dec, 2021 16:44 3402 Marime text
  • În urma incendiului care a avut loc joi, pe strada Justiției din Constanța, opt familii au rămas fără adăpost, iar o persoană a fost grav rănită. 


Una dintre familiile afectate, apropiată parohiei din care face parte, „Sfântul Vasile” din Constanța, le-a mărturisit preoților că din toată agoniseala de-o viață le-a ars tot, mai puțin o iconiță cu Mântuitorul Iisus Hristos și una cu Brâul Maicii Domnului. Impresionat este faptul că cele două iconițe prezintă urme de ardere.


Povestea familiei și a iconițelor care nu au ars a fost făcută publică de preotul Jean Ion, de la biserica „Sfântul Vasile” din Constanța. Preotul a transmis un mesaj emoționant pe pagina de socializare, prin care îi îndeamnă pe toți cei care pot și doresc să ajute familiile rămase fără locuință în prag de iarnă:


„Un incendiu devastator a lăsat fără adăpost 8 familii din parohia noastră - cartier Justiției, joi, 2 decembrie 2021.
Astăzi, ne-am alături și noi aducând, prin grija enoriașilor noștri, în cadrul Campaniei Umanitare "De Crăciun, fii bun!", alimente neperisabile, produse igienico-sanitare, haine si apă. 


Pentru reconstrucția acestor case este mare nevoie de materiale de construcții, fier beton, lemn, termopane și ceva bănuți. 
Cei ce pot și vor să ajute, o pot face la numărul de telefon 0751197312, al doamnei Cornelia Rusu, una din familiile afectate de acest incendiu, fii duhovnicești apropiați bisericii noastre.



Ieri, când am fost să-i vizitez, d-na Cornelia mi-a arătat ca din toată agoniseala lor nu le-a mai rămas decât o icoană cu Mântuitorul și Brâul Maicii Domnului, în rest toate celelalte: acte, haine, mobilă, o brumă de bani strânși pentru zile negre au ars complet.


Cu toate acestea, la plecare d-na Cornelia mi-a spus: Părinte, și anul acesta vom aduce sarmale de hram.


Distribuie, nu te costă nimic iar de ai posibilitate sună la d-na Rusu și vezi de ce are nevoie pentru ca ea si ceilalți vecini să-și poată ridica din nou casa!

Domnul să vă binecuvânteze!”




Sursă foto: Facebook Parohia Sfantul Vasile Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii