Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport dramatic. Organizația Salvați copiii semnal de alarmă Mii de copii din sud-est au părinții plecați peste hotare. Câți sunt din Constanța

ro

11 Nov, 2017 06:26 2429 Marime text
Peste 16.000 de cazuri de copii rămași singuri acasă fără părinți, aceștia căutându-și locuri de muncă peste hotare, sunt înregistrate în sud-estul țării noastre, relevă un raport prezentat ieri, la Constanța, de Organizația Salvați Copiii, în cadrul dezbaterii "Protecția copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate - aspecte legale și bune practici de intervenție" .
 
Potrivit președintelui executiv al Organizației Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu, datele statistice colectate cu sprijinul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului indică faptul că numărul copiilor care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate este de 16.714, în Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, dintre care 3.708 copii în județul Constanța, 6.218 — în județul Galați, 3.238 copii în Vrancea, 2.061 — în județul Buzău, 1.188 copii în județul Tulcea și 301 copii în județul Brăila.

Conform organizatorilor evenimentului, prin programele dezvoltate de Salvați Copiii în județul Constanța, 235 de copii și reprezentanții lor au beneficiat de suport psihologic și educațional și peste 14.200 de persoane au beneficiat de informare și de servicii de consiliere socială prin intermediul caravanelor locale.

Dezbaterea desfășurată la Constanța a fost organizată în cadrul proiectului "Protecție și educație pentru copiii afectați de migrația pentru muncă în străinătate a părinților, prin centre de zi", implementat de Salvați Copiii cu finanțare de la The Velux Foundations și cu susținerea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Ministerului Educației Naționale, direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului, serviciilor publice de asistență socială, inspectoratelor școlare județene și școlilor.

Sursa: AGERPRES
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii