Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA SA Constanța Semnarea Contractului de lucrări „Reabilitarea și modernizarea stației de epurare din municipiul Onești“ (galerie foto + video)

ro

26 Jun, 2020 10:36 3161 Marime text

• Evenimentul marchează o nouă etapă în creșterea calității serviciilor de colectare, tratare și evacuare a apelor uzate

RAJA SA Constanța a organizat astăzi, la Stația de Epurare Constanța Nord, o conferință de presă care a avut ca obiectiv semnarea Contractului de lucrări „Reabilitarea și modernizarea stației de epurare din municipiul Onești“, componentă a Proiectului „Dezvoltarea Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Municipiul Onești în perioada 2014-2020“.
 
Acest eveniment marchează o nouă etapă în creșterea calității serviciilor de colectare, tratare și evacuare a apelor uzate, premise menite să asigure o dezvoltare durabilă în acest domeniu de activitate.
 
Actuala Stație de Epurare din Onești a fost construită în perioada 1948 - 1953 și modernizată în anul 1976. Aceasta a fost proiectată de trateze și să elimine apa menajeră uzată și apa industrială de pe platforma petrochimică Borzești, fiind o stație cu tehnologie învechită, care necesită ample lucrări de reabilitare și retehnologizare.   
 
Prin contractul de lucrări „Reabilitarea și modernizarea stației de epurare din municipiul Onești“, în valoare de 80.128,971 lei, RAJA SA va construi o stație de epurare cu o capacitate de 41.500 de locuitori echivalenți, conform ultimelor tehnologii în materie, beneficiind inclusive de treaptă de tratare terțiară cu dezinfectare UV a efluentului.   
 
La conferința de presă au participat, Felix Stroe (director general RAJA SA), Liviu Soldan (OCSA Construcții și Infrastructură SRL), Horia Țuțuianu (președintele Consiliului Județean Constanța), Nicolae Gnatiuc (primar Onești), Ion Preda (director dezvoltare și finanțări externe RAJA SA) și Cătălin Bălan (director MFR - AM).

Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii