Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA SA a repus în funcțiune fântânile arteziene din Constanța

ro

23 Apr, 2020 13:08 2297 Marime text
RAJA SA a readus la viață fântânile arteziene ale municipiului Constanța din zonele Far, Parcul Gării, Muzeul de Artă, Parcul Teatrului „Oleg Danovski“, Casa de Cultură, Parcul Tomis II și Hotel Oxford.

Înainte de a fi date în exploatare, tehnicienii RAJA au curățat și igienizat bazinele, au verificat și reparat pompele de recirculare a apei, instalațiile de filtrare și sistemele de automatizare. De asemenea, pentru ca fântânile arteziene să fie puse în valoare, au fost reglate jocurile de lumini și intensitatea jeturilor de apă.

Din cauza degradării avansate, bazinul din zona Dacia se află încă în plin proces de refacere a hidroizolației, a finisajelor și a elementelor structurale, iar fântâna arteziană de la Policlinica 2 necesită reparații complexe la instalația electrică.

Pe măsură ce lucrările de recondiționare sunt finalizate, aceste repere urbane vor fi redate publicului, care se va putea bucura, odată cu relaxarea măsurilor de distanțare socială, de energia pozitivă pe care fântânile arteziene reușesc să o transmită.

Deși pandemia a golit străzile și zonele de relaxare, compania noastrăa respectat graficul de punere în funcțiune a fântânilor, cu speranța că,în cel mai scurt timp, cât mai multi constănțeni, dar și turiști, se vor putea bucura de ele. În așteptarea mulțimii de adulți și copii,  atrași de susurul relaxant al apei după o zi obositoare de muncă, fântânile arteziene vor rămâne deocamdată elemente de design în peisajul urban menite să încânte privirile și să liniștească sufletele puținilor trecători din această perioadă, se arată într-un comunicat al RAJA SA.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii