Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rahau despre Comanici "Cine este acum pe (calul mort)?!"

ro

08 Oct, 2008 00:00 1029 Marime text
1223409590.jpg

Desi nu va candida pentru un mandat de parlamentar, Dan Nicolae Rahau a preferat PC-ul pentru ca ii ofera mai multe sanse

Dupa ce, in urma cu doua luni, a parasit organizatia PRM de la malul marii in fruntea careia se afla, Dan Rahau iese din nou in prim planul politicii locale, fara prea mare fast, insa cu certitudinea ca orientarea doctrinara actuala ii va aduce mai multe satisfactii decat cele din ultimii patru ani. In contextul actual, al pregatirii alegerilor parlamentare si al luptei duse de fiecare partid in parte pentru a-si atinge scopurile, noul membru cooptat, ca vicepresedinte, in structura de conducere a PC de la malul marii, Dan Rahau, apreciaza ca, momentan, nu reprezinta un real pericol pentru aspirantii constanteni la mandatele de deputat si parlamentar. "La PRM nu aveam sanse la aceste alegeri. Iar o candidatura nu se pregateste in doua luni. Sunt sanse prea mici ca la aceste alegeri sa mai apar in prim-plan, mai ales ca a fost stabilit deja care ar fi candidatul nostru". Au existat, insa, voci care au insistat in privinta candidaturii sale, insa Rahau a considerat ca decizia de a nu candida este cea mai potrivita la acest moment: "O candidatura implica multi bani, structuri si colective de oameni pe care trebuie sa le creezi". In ciuda faptului ca a fost aspru criticat de fostii sai colegi de partid pentru maniera in care a parasit PRM-ul lui Vadim Tudor, in favoarea PC-ului, actualul vicepresedinte al conservatorilor de la malul marii este realist in ceea ce priveste starea actuala a partidului din care face parte, chiar si cu alianta mult-discutata: "Din pacate, in PC nu s-au facut structurile necesare ca sa functioneze, este perioada in care se asteapta clarificari vizavi de candidatul PC care trebuie desemnat pentru unul din colegiile din Constanta".

"PSD-ul ne trateaza cu dezinteres"

Chiar daca PC-istii au dat impresia ca s-au lasat pacaliti in ceea ce priveste candidatul conservator pe care PSD-istii nu au vrut sa-l numeasca la unul din colegiile din judet, Rahau si-a manifestat convingerea ca, pana la termenul legal de depunere a candidaturilor, la Constanta va exista un candidat din partea PC: "Protocolul stabilit la centru trebuie respectat, indiferent de optiunile PSD-istilor. Pentru unul din colegiile din Constanta, PSD-istii trebuie sa lase locul unui conservator". Chiar daca este bine stiut faptul ca Gelil Eserghep este candidatul-cheie al conservatorilor, cu mari sanse in obtinerea unui mandat de parlamentar, Rahau a apreciat ca "mandria si decenta il vor impiedica sa se mai declare disponibil in acest sens, daca nu s-a hotarat prima data asta". "Nu cred ca Gelil va mai accepta, dupa cat il cunosc. Ar fi o compromitere a ideii. E prea mandru si orgolios, si pe buna dreptate, pana la urma".

Reprimirea lui Comanici, o situatie jenanta

Cat ii priveste pe colegii pe care i-a parasit si sansele acestora la parlamentare, Rahau este de parere ca vor obtine un procentaj sub asteptarile lor, mai ales ca s-a decis revenirea lui Radu Comanici in partid. "Primirea lui Comanici nu e sansa la aceste alegeri, e o situatie absolut jenanta. Cine este acum pe ?!", a apreciat sarcastic conservatorul. Referitor la lista PRM-istilor pentru alegeri... "sunt singurii oameni pe care ii mai au, in schimb, doi-trei dintre ei sunt oameni seriosi".

Conservatorii stiu ce pot

Aflati intr-o perioada de organizare care pare fara sfarsit, conservatorii sunt realisti in ceea ce priveste sansele actuale pe scena politica de la malul marii. "Tinta noastra sunt alegerile peste patru ani, unde speram ca, in urma consolidarii organizatiei, sa obtinem 10%. Am mai avea o tinta intermediara, alegerile europarlamentare de anul viitor, dar vom mai vedea pana atunci". Cat priveste echipa pe care o pregateste in acest sens, Rahau a evidentiat ca o parte sunt oamenii care au plecat impreuna cu domnia sa din PRM: "Vom avea oameni de calitate, dorim sa construim o alternativa". Referitor la relatia pe care o are in prezent cu noii colegi, Rahau a declarat ca este una de prietenie, in principal. "Fara a fi de notorietate, sunt oameni de bun simt si conditie. Nu exista orgolii acolo", a conchis PC-istul.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii