Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rafinăria Petromidia, modelul de succes al KazMunayGas

ro

09 Feb, 2015 00:00 1505 Marime text

Recent, o delegație compusă din reprezentanţi ai companiei naționale de petrol și gaze din Kazakhstan, KazMunayGas, și ai fondului național suveran Samruk-Kazyna a vizitat principalele active de producție ale KMG International din România, inclusiv rafinăria Petromidia. Cu această ocazie, au analizat și experiența acumulată de companie în dezvoltarea și implementarea programului „Change for good“, realizat pentru eficientizarea și îmbunătățirea întregului flux de operațiuni specifice activităților de rafinare.

„Rompetrol are o adevărată poveste de spus, desigur, rafinăria Petromidia fiind epicentrul schimbărilor implementate. Am remarcat toate îmbunătățirile realizate în ultimii ani, de când Rompetrol a fost cumpărat de compania KazMunayGas. Este foarte interesant să îi vezi pe oameni vorbind despre performanțele lor, vorbesc despre oamenii care aduc de fapt schimbarea, cei care lucrează cu pasiune, cu mândrie și sunt motivați de diferența pe care o fac. Ne dorim să vedem acest lucru în cazul fiecărui activ al grupului nostru - Samruk Kazyna. Această pasiune face diferența între o inițiativă de succes și o măsură aplicată strict procedural. Am văzut multe alte încercări de reducere a costurilor, de a aduce îmbunătățiri în organizație, dar adevărata schimbare vine atunci când crezi în ea, când te implici cu inima și mintea și vedem acest lucru cu siguranță în cazul Rompetrol. Rafinăria Petromidia este un exemplu remarcabil pentru modul în care lucrurile pot fi îmbunătățite și sper ca această experiență va fi împărtăşită și de KazMunayGas. De asemenea, mi-ar plăcea să împărtășesc această experiență la o scară mai mare, și pentru alte active deținute de Samruk Kazyna, mai întâi în Kazakhstan, apoi și în alte țări“, a declarat reprezentantul fondului național suveran Samruk-Kazyna, Adamas Ilkevicious, după vizita efectuată la rafinăria Petromidia.

„Change for good“, program implementat de KMG International

KMG International, parte a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazakhstan, KazMunayGas, va continua, în perioada următoare, implementarea programului „Change for good“, destinat consolidării şi dezvoltării activităţilor şi operaţiunilor Rompetrol din România, dar şi din restul ţărilor în care este prezentă. Realizat în acord cu strategia KazMunayGas şi a fondului naţional suveran al statului Kazakhstan, Samruk-Kazyna, programul vizează eficientizarea şi îmbunătăţirea întregului flux de operaţiuni specifice activităţilor de rafinare - petrochimie, trading - aprovizionare cu materie primă, retail - marketing, upstream - servicii industriale. De asemenea, programul va urmări şi o reducere a cheltuielilor operaţionale şi o creştere a profitabilităţii, efectul economic vizat fiind de aproximativ 130 de milioane de dolari până în 2018 (30 de milioane de dolari în 2015). „Realizarea programului «Change for good» va permite atingerea unui nou nivel de dezvoltare a KMG International şi o consolidare a poziţiei deţinute de compania naţională KazMunayGas pe plan internaţional“, a declarat Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International.  

Fondul naţional suveran Samruk-Kazyna a lansat, în luna septembrie a anului trecut, un amplu program de transformare a activităţilor şi a operaţiunilor desfăşurate de cele 300 de companii, inclusiv de KazMunayGas, acesta vizând trei obiective majore: creşterea valorii activelor existente, optimizarea portofoliului şi perfecţionarea managementului corporativ. Aceste obiective susţin strategia adoptată la nivel naţional - Kazakhstan - 2050, ce urmăreşte poziţionarea Kazakhstan-ului între primele 30 cele mai dezvoltate ţări din lume. În cursului anului trecut, programul a fost iniţiat şi în alte trei mari companii din portofoliul fondului Samruk-Kazyna - compania naţională de căi ferate Kazakhstan Temir Zholy, compania naţională de servicii poştale Kazpost şi compania naţională de petrol şi gaze KazMunayGas. KMG International este prima subsidiară a KazMunayGas care a demarat, în 2014, programul de transformare a business-ului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii