Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAEDPP Constanța Sistem modern de irigații în Țara Piticilor, programat electronic

ro

23 Jan, 2020 14:16 1595 Marime text

Spațiul verde din Țara Piticilor va fi udat de acum înainte cu apă pentru irigații care provine de la stația de pompare lac Tăbăcarie, grație unui sistem automat, care se programează electronic. Sistemul va fi folosit pentru a iriga o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați, amenajată cu flori, arbori, arbuști și garduri vii, transmite RAEDPP Constanța printr-un comunicat oficial.

„Vechiul sistem nu făcea față la suprafața mare de spațiu verde, racordurile fiind de mici dimensiuni, iar presiunea nu era constantă, astfel că eram nevoiți fie să aducem apă cu cisterna, fie să udăm cu furtunul”, a precizat directorul RAEDPP Constanța, Florin Gheorghe.


Sistemul are o capacitate mare, având suficientă presiune pentru a uda chiar și la 20-30 de metri față de aspersor. El cuprinde un circuit prin picurare pentru gardurile vii și arbuști și o parte din arborii din parc și un alt sistem de aspersoare care împrăștie particule foarte fine de apă pe toată suprafața verde a parcului.

Dacă înainte Regia folosea apă potabilă pentru a iriga spațiile verzi din parc, noul sistem va fi alimentat de la stația de pompare parc Tăbăcărie la un preț mult mai avantajos, iar pentru udare se va folosi apa din lac, optimă datorită nutrienților pe care îi conține.

„Începând din acest an vom economisi o sumă substanțială din costul apei și suntem convinși că și calitatea spațiului verde va fi îmbunătățită vizibil”, a declarat directorul RAEDPP Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii