Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Cristian îl acuză pe Tusac de faptul că îi boicotează campania (Galerie foto)

ro

15 May, 2012 00:00 2037 Marime text
CristianRadutusac.jpgCandidatul independent la şefia administraţiei publice locale din Mangalia, Cristian Radu, s-a confruntat, încă de dinaintea debutului oficial al campaniei electorale, cu o serie de obstacole şi presiuni. Staff-ul său de campanie susţine că acestea vin din partea actualei administraţii, conduse de social-democratul Claudiu Tusac. Mai nou însă, echipa lui Cristian Radu a semnalat faptul că, în ziua lansării oficiale a campaniei, toate steagurile de pe stâlpii din Mangalia care îl înfăţişau pe candidatul Cristian Radu au fost vandalizate de angajaţi ai Primăriei Mangalia.

Mai mult, susţin oamenii din echipa lui Radu, actualul primar, Claudiu Tusac, ar fi dat dispoziţie ca tot ce înseamnă Cristian Radu să dispară. În plus, candidatul a avut probleme şi cu amplasarea scenei pentru concertul organizat sâmbătă, la care au participat aproximativ 5.000 de mangalioţi. Staff-ul său de campanie a declarat că edilul-şef nu a vrut să elibereze autorizaţie pentru amplasarea scenei, dar că a fost informat în acest sens. „Scena nu este o construcţie ridicată pe spaţiul public, pentru ca noi să fim nevoiţi să depunem un dosar pentru obţinerea unei autorizaţii. Vorbim despre o scenă mobilă, provizorie, despre a cărei amplasare Primăria Mangalia a fost informată. Conform legii electorale, în perioada campaniei, un candidat trebuie doar să informeze autoritatea locală cu privire la evenimentele pe care intenţionează să le organizeze", explică oamenii din staff-ul lui Cristian Radu. Aceştia au explicat că, deşi Radu a respectat prevederile legii, angajaţi ai Primăriei au intervenit cu stivuitoarele, decişi să distrugă scena. Doar pentru că s-a apelat la Poliţia Naţională, incidentul nu a degenerat, iar cei menţionaţi nu s-au mai legat de scenă.

„Oamenii lui Tusac"

Primăria Mangalia a dat, ieri, publicităţii un comunicat de presă în care menţionează: „Primăria Municipiului Mangalia nu a împiedicat nicio acţiune electorală. Potrivit legii, există un termen legal de depunere a solicitărilor de avizare a marşurilor şi mitingurilor. Acest termen este cu 72 de ore înaintea desfăşurării evenimentului, astfel încât o comisie specială, alcătuită din reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Salvării etc. să se poată întruni şi să poată să avizeze desfăşurarea evenimentului. Abia apoi Primăria acordă sau nu avizul de organizare". Echipa candidatului independent a subliniat însă faptul că primarul în funcţie ar fi numit, în această comisie, şi oameni din Primărie, pe care nu i-ar fi menţionat. „Această comisie nu ne-ar fi dat niciodată autorizaţie. Este vorba doar despre oamenii lui Tusac. Celelalte instituţii, Jandarmeria, Salvarea, care au fost anunţate cu privire la eveniment, nu au nimic împotriva lui Cristian Radu", susţine staff-ul contracandidatului lui Tusac.

„Nu mă mai căutaţi pe acest subiect"

Ieri, persoane din staff-ul lui Cristian Radu ne-au declarat că tinerii din echipa candidatului ar fi ameninţaţi de oamenii lui Tusac. Aceştia le spun că, dacă se vor mai implica în campania acestuia, vor avea probleme. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, primarul Claudiu Tusac a afirmat: „Nu mă mai căutaţi pe acest subiect. Mă ocup în 30% din timp de campanie, în restul timpului de proiecte".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii