Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ pentru construirea unei hale industriale, la Techirghiol. Se va prelucra lână

ro

18 Feb, 2021 00:00 1726 Marime text
  • O persoană fizică dorește ridicarea unei hale industriale pentru prelucrarea lânei, la Techirghiol
  • La APM a fost depus memorandumul, pe care îl puteți citi în secțiunea „Documente”
 
Weisten Ravel a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța documentația pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unei hale industriale, la Techirghiol.
 
Documentația are ca obiect oportunitatea construirii unui hale- construire hală industrială destinația prelucrării lânei, Nr.cad. 13449, Techirghiol.
 
Terenul, în suprafață totală de 20.000 mp, este propietatea lui Weistein Ravel și este amplasat în extravilanul localității Techirghiol.
 
În hala propusă pentru construire se va monta o linie smart de producție cardanică combinată pentru lână de oaie. Lâna este o fibră naturală obținută din părul animalelor, în principal din părul oilor. Prelucrarea lânii implică multe operațiuni, atât procese uscate, cât și umede. Procesele desfășurate într-o moară de lână pot fi grupate la rubricile - forfecare și clasare a fibrelor; pregătirea fibrelor; operațiuni de țesutul și operațiuni de finisare.
 
Spălarea lânii este un pas foarte important. După cum știm, oile sau caprele trăiesc în ferme, iar lâna grasă este foarte murdară, iar în lână există unele impurități - iarbă, urină, fecale, transpirație, praf și alte impurități. Uneori, până la 30-50% din greutatea lânii nu este lână. Trebuie spălată pentru a îndepărta uleiul și lanolina, urina, fecalele, praful, astfel încât lâna să fie mai curată și să nu aibă miros particular. Aceasta se poate face folosind săpun sau detergent și multă apă sau se poate face prin scufundarea lânii într-o baie acidă care dizolvă toată materia vegetală, precum și grăsimea (aceasta se numește curățare). este gata pentru cardare.
 
Prezenta documentaţie la nivel de PUZ îşi propune:
 
-      Introducere teren în intravilan;
-      determinarea modului de utilizare a terenului;
-      determinarea condiţiilor de acces-circulaţii;
-      determinarea condiţiilor de racordare la reţelele tehnico-edilitare prezente în zonă;
-      stabilirea modului de integrare în ambientul zonei a funcţiunii propuse
 

Primăria și-a dat acordul în 2020

 
În ședința din 12 martie 2020, Primăria Techirghiol, prin Consiliul Local Techirghiol a aprobat Hotărârea privind aprobarea efectuării PUZ pentru activități industriale nepoluante și introducerea în intravilan a parcelei A105-10, proprietar Weinstein Ravel.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii