Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste împotriva conducerii CN AMPC, programate până pe 29 mai „Trebuie să facem curăţenie în Portul Constanţa”

ro

11 Apr, 2015 00:00 2489 Marime text
Operatorii şi sindicaliştii portuari sunt decişi să continue protestele împotriva conducerii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN AMPC). În acest sens, susţine Mircea Burlacu, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP), au fost deja depuse documentele necesare la Primăria Constanţa. „După Paşte vom relua protestele şi, în documentele pe care le-am depus la primărie, am specificat că intenţionăm să protestăm până pe data de 29 mai”, a declarat Burlacu.

Motivele care stau la baza acestor proteste rămân aceleaşi: schimbarea actualei conduceri executive a companiei, dar şi revocarea Consiliului de Administraţie al CN APMC. Nu mai puţin important, protestatarii cer elaborarea unui nou Master Plan al Portului. „Protestăm împotriva corupţiei, a abuzurilor şi a incompetenţei. Trebuie să facem curăţenie în Portul Constanţa”, a subliniat liderul FNSP.

Amintim că protestele îndreptate împotriva actualei conduceri a companiei au demarat la începutul lunii martie şi s-au derulat, de atunci şi până în Săptămâna Mare, fără întreruperi. Totuşi, a existat o zi în care protestatarii nu s-au aflat în faţa sediului CN APMC, la Gara Maritimă. Asta pentru că, în ziua respectivă, ei au protestat în faţa Ministerului Transporturilor. Protestele de până acum nu au avut însă niciun rezultat, căci relaţiile dintre operatorii portuari şi conducerea CN APMC sunt şi în continuare la fel de tensionate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii