Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest spontan la Sanatoriul Techirghiol Zeci de angajaţi au cerut demisia noului manager, Alexandru Georgescu (galerie foto)

ro

09 Dec, 2014 00:00 2865 Marime text
Aproape 100 de angajaţi ai Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol au început săptămâna cu un protest spontan. Aceştia i-au cerut, ieri demisia managerului Alexandru Georgescu, nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi. Georgescu a devenit managerul Sanatoriului Techirghiol la începutul lunii septembrie, după ce Ministerul Sănătăţii a dispus schimbarea din funcţie a fostului şef, Vasilică Rusu.
 
La ora la care ar fi trebuit să îşi termine programul de lucru, angajaţii erau încă în anticamera biroului managerului Alexandru Georgescu, cerând-i acestuia demisia. Lucrătorii, în mare parte personal administrativ şi TESA, sunt nemulţumiţi de faptul că sanatoriul face economie la personal şi la materiale, în timp ce managerul „se bucură de privilegiul de a locui într-un apartament de lux din unitatea sanitară“. De asemenea, ei susţin că sunt nevoiţi chiar să-i facă acestuia de mâncare peste programul de lucru. Ba chiar, spun unii, sunt „chemaţi de acasă pentru a veni la serviciu“. „Stau la sanatoriu pentru că am o convenţie cu Ministerul Sănătăţii, este în beneficiul unităţii. În plus, eu, ca orice alt angajat al instituţiei, pot să mânânc la cantina unităţii, plătind 5 lei pentru ceea ce am consumat. Însă am avut şi mai multe mese de protocol, am avut controale şi era tot în beneficiul sanatoriului să facem ceea ce se cade, au fost mese pentru delegaţiile aduse tocmai pentru a creşte numărul turiştilor“, a declarat managerul.

Poliţia, solicitată să intervină 

De asemenea, oamenii spun că sunt nevoiţi să facă igienizarea doar cu apă, neavând materiale de curăţenie asigurate. Însă cea mai mare nemulţumire a angajaţilor este legată de comportamentul managerului unităţii sanitare, ei susţinând că nu pot stabili o comunicare eficientă cu acesta, cererile şi părerile lor fiind „ignorate“.
Oamenii i-au cerut demisia şi Liviei Canef şi a liderilor de sindicat, despre care spun că „s-au pus la adăpost“ ţinând partea conducerii. Când angajaţii au intrat în biroul directorului, pentru a pune lucrurile la punct, conflictul a fost la un pas de a degenera într-o luptă. La faţa locului a fost chemat şi un echipaj de poliţie, pentru a se asigura că lucrurile nu iau amploare.
 
„Este poate şi vina mea că am acest stil de a conduce mai agresiv, după cum consideră unii. Poate că într-adevăr nu am comunicat suficient cu angajaţii, este greşeala mea şi mi-o asum. Însă am preluat sanatoriul cu un deficit imens, pe care încercăm să îl reducem. De când sunt la conducerea instituţiei, se văd rezultatele, avem mai mulţi pacienţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă că mi-am făcut bine treaba. Vreau să pun interesele pacienţilor pe primul loc. Dacă am jignit pe cineva, îmi cer scuze public, dar atitudinea mea este numai şi numai în legătură cu performanţa sanatoriului, pentru că eu chiar doresc ca aceşti oameni să fie plătiţi mai bine“, a declarat managerul Alexandru Georgescu.
Cu toate că angajaţii i-au cerut demisia, acesta a declarat că nu ia în calcul această variantă. „Nu cred că demisia mea va rezolva problemele. Nu iau în calcul această variantă“, a declarat Alexandru Georgescu.
Ministerul Sănătăţii a fost anunţat de protestul angajaţilor Sanatoriului Techirghiol şi urmează să stabilească ce măsuri vor fi luate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii