Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest al angajaților RATC Constanța în fața Primăriei Constanța. Ce revendicări au sindicaliștii

ro

19 Sep, 2017 19:46 3164 Marime text
Sindicaliștii din cadrul RATC Constanța se pregătesc de protest. Aceștia vor organiza mâine în intervalul 13.00 – 14.30 o acțiune de protest în fața Primăriei Constanța. potrivit lui Bogdan Gheorghe, din partea Sindicatului Profesionist al Transportatorilor și Activităților Conexe din RATC Constanța, sunt mai multe solicitări din partea celor care vor participa la acțiunea din fața Primăriei Constanța. 

Prima dintre acestea o reprezintă salariile care ar fi mult mai mici față de celelalte regii și societăți de transport din țară. 

”A doua problemă este introducerea unui spor de muncă grea. Noi avem o muncă foarte grea și nu avem acest spor pe care majoritatea Regiilor mari îl au. Solicităm, de asemenea, internalizarea Clean Control, este firma care deservește curățenia și controlul. Am avut și paza dar s-a pierdut. La punctul patru cerem încheierea unui contract între Primărie și RATC pentru delegarea gestiunii. Prin aceasta se va evidenția mai clar modul în care se se calculează banii. Cea mai importantă problemă o reprezintă anularea licențelor de maxi-taxi din oraș, sau trecerea lor în legalitate. ” – a declarat pentru ZIUA de Constanța, Bogdan Gheorghe, sindicalist din cadrul RATC Constanța. 


Nu în ultimul rând, pe lista solicitărilor se află și un sprijin din partea organelor abilitate, având în vedere că în ultima perioadă șoferii de autobuze sunt supuși agresiunilor, amenințărilor. 

”Solicităm să se aplece mai mult asupra noastră organelle abilitate. Suntem înjurați, scuipați, mai ales pe liniile 48 și 44. Noia am avut discuții cu domnul primar și nu ne-a plăcut deloc atitudinea lui. Ne-a transmis că dacă nu ne convine să plecăm sau să fim mulțumiți că avem un loc de muncă. Suntem conștienți că situația Regiei este una grea dar nu este vina noastră. Noi am venit la muncă în orice condiții și de câte ori a fost nevoie am venit, iar când este vorba de salarii nu se poate. În prezent avem șoferi cu 1500-1600 de lei, nici măcar jumătate față de cât au alte Regii din țară. Ca să iau 2000 de lei salariu am lucrat toate week-endurile, ceea ce nu este normal. Cei din București nu fac ore suplimentare și tot ajung la salarii de 3000 de lei” – a mai precizat Bogdan Gheorghe. 


Contactat telefonic, Nicolae-Bogdan Niță, Director General Executiv al RATC Constanța ne-a declarat că are cunoștință despre protestul sindicaliștilor, dar mai multe informații poate oferi mâine, cu toate documentele în față.

Vom reveni mâine cu detalii. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 19 Sep, 2017 21:54 Cu parere de rau,dar situatia in care se afla RATC-ul se datoreaza in primul rand salariatilor si sindicatului care a inghitit gogosile cu desfiintarea tramvaielor si troleibuzelor si inlocuirea lor cu autobuze poluante si care au cheltuielile de 3-4 ori mai mari decat transportul electric ! Unde s-au dus cele peste 120 de tone de cupru electrolitic de cea mai mare puritate din care erau facute conductele de alimentare cu energie electrica a tramvaielor si troleibuzelor ? Valorau peste 10 (zece) milioane euro la pret de recuperare si ar fi ajuns ca timp de 7-8 ani sa poata fi platite toate salariile angajatilor RATC....Toate Regiile care platesc salarii mari au cheltuieli mai mici deoarece si-au mentinut transportul electric .Distrugerea acestuia este unica in lume !