Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protecţia Consumatorului loveşte din nou în marile magazine Inspectorii au găsit alimente mucegăite şi mizerie (GALERIE FOTO)

ro

27 Jan, 2022 18:12 1679 Marime text
Protecţia Consumatorului loveşte din nou în marile magazine!



Cosmisarii au identificate o serie de nereguli în urma verificărilor. În urma constatărilor, societățile au fost amendate. 


Oficial de la ANPC 





S-au continuat controalele la următorii operatorii economici: 

1. S.C. Kaufland România SCS, cu punctul de lucru in sos Alexandriei nr 152 sector 5 București, ca urmare a reclamatiei inregistrata cu nr 3158/20.01.2022 la CPCMB, cu privire la comercializarea produsului ambalat în caserola," Oua de la bunica"cu termenul de valabilitate expirat.
Produsul “oua de la bunica” nu se afla expus la comercializare si nici in depozitul unității.


Produsul a fost aprovizionat în data de 24.12.2021, conform documentelor prezentate și anexate în xerocopie, fiind lotul reclamat. 


Ultima vânzare (ieșire)  a produsului s/a efectuat în data de 20. 01.2022.


Din documentele atașate reclamatiei  în xerocopie,  pe eticheta produsului este marcata mențiunea  Expira la "18 01 2022" iar conform bonului de casa, a fost cumpărat în data de 20.01.2022.

Reclamatia se confirma, conform documentelor. 

Din extinderea controlului, s-au găsit expuse la comercializare urmatoarele produse: 

- cartofi roșii România ambalați în plasa a 5 kg, cu dimensiuni diferite, necalibrate; 
- mandarine vrac și ambalate la plasa a 1kg, cu pete maronii neconforme lovituri mecanice, consistenta modificata, necoapte de culoare verde; 
- castraveți vrac, consistenta moale; 
- aripi de curcan, congelate, cu arsuri de congelare; 


Societatea a fost sancționată contravențional conform OG 21/1992, art. 5(1) și art. 9, cu amenda in valoare de 5.000 lei și s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a următoarelor produse: legume, fructe 40 kg/ 300 lei, carne pasăre congelată 3 kg/ 80 lei, conform art. 55(1) d si e din OG 21/92. 

2. S.C. Mega Image S.R.L., cu punctul de lucru in strada Petre Ispirescu, Nr. 86, Sector 5, Bucuresti, ca urmare a reclamației înregistrate la CPCMB cu Nr. 44131/29.12.2021 cu privire calitatea produsului Carne tocata amestec porc și vita “Gusturi Românești”. 


Produsul “Carne tocata amestec porc și vita Gusturi românești” nu se afla la comercializare si nici in depozitul societății, ultima intrare a produsului a fost in data de 25.01.2022, iar ultima vânzare s-a efectuat in data de 25.01.2022, conform documentelor atașate. 




Din extinderea controalelor  s-au constatat următoarele:


- “Salam de biscuiți cu rahat de post” produs de S.C. Diaco Prod S.R.L., ddm 09.03.2022, lot 332, ce prezenta la examenul organoleptic modificări de aspect, culoare, miros, prezenta de mucegai pe zona extinsă, fiind improprii consumului uman; 
- agregate frigorifice (congelator) neigienizate, avand resturi de etichete si ambalaje, precum si acumulări excesive de gheata pe pereții vitrinei; 
- vitrina de expunere fructe si legume, ambalate sau vrac, prezintă prezenta masiva de praf, resturi alimentare, zone cu urme de rugina, ventilatoare cu depuneri grosiere de impurități; 


Societatea a fost sancționată contravențional in conformitate cu prevederile art. 7b1 si 7b5 din OG 21/92 cu amenda in valoare 15.000 lei si s-a dispus măsura de oprire definitiva de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman a produsului “salam de biscuiți” 2 kg/ 44,8 lei, conform art. 55(1) e din OG 21/92. Totodata s-a dispus măsura de oprire temporara a comercializării produselor in vitrina de legume fructe vrac si ambalate. 

3. S.C. Carrefour România S.A. cu punctul de lucru in str. Mihail Sebastian, Nr. 88, Sector 5, Bucuresti, ca urmare a reclamației înregistrate la CPCMB cu Nr. 29/02.01.2022 cu privire la achiziționarea unor produse la oferta, pentru care nu s-au aplicat la casa de marcat, discounturile promovate la raft, aspecte ce se confirma la momentul controlului. 

Din verificarile efectuate la momentul constrolului, s-au constatat urmatoarele:

- la raionul fructe legume au fost identificate fructe (pepeni, banane, kiwi, pepene galben, mandarine, clementine) ce prezentau lovituri mecanice, grad avansat de coacere, prezenta mucegaiului de culoare alba, deshidratare; legume (țelina, rădăcina de țelina, varza alba, varza rosie, roșii) ce prezentau modificări organoleptice, lovituri mecanice, deshidratare severa; 
- produse alimentare (iaurt cremos cu bucăți de cocos, marca Muller) expus spre comercializare avand data durabilității minimale depasita, respectiv 21.01.2022. 


Societatea a fost sancționată contravențional conform OG 21/92 art. 9 și art. 5(1) cu amenda in valoare de 8.000 lei și s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor ce prezentau deficiente.



Sursa foto: Pexels 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii