Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietatea unui inculpat din Dosarul Retrocedărilor, de vânzare

ro

20 Oct, 2015 00:00 4574 Marime text


Un imobil din municipiul Constanţa, deţinut de Valentin Gheorghe Ionescu, coinculpat alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, în Dosarul Retrocedărilor, prin firma sa Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, este scos la mezat de un executor judecătoresc.
 
Biroul executorului judecătoresc Sarkis Ionică anunţă organizarea unei proceduri publice pentru valorificarea unui bun imobil situat pe strada Mihai Viteazu nr. 60. Licitaţia va avea loc pe data de 29 octombrie, ora 9.30, la sediul Biroul Executorului Judecătoresc Sarkis Ionică, de pe strada Jupiter nr. 19.
 
Participanţii la această licitaţie vor putea achiziţiona un bun imobil compus din teren în suprafaţă de 342,88 m şi construcţie având regim de înălţime parter plus o cameră amenajată în cadrul podului, având trei camere, trei holuri, baie, bucătărie, cămară, debara, acces pod printr-o scară îngustă din beton. Bunul imobil scos la licitaţie este proprietate a debitorului SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, cu sediul în Bucureşti, Aviator Nicolae Drossu nr. 151, care, împreună cu debitorii Ionel Andrei, Grazziela Andrei, Cornel Balcan, Cristina Daniela Balcan şi Ana Made Andrei, datorează creditoarei Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA, cu sediul în municipiul Constanţa, bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 88, suma de 2.918.514,10 lei,  reprezentând debit principal, dobânzi şi comisioane aferente creditului neachitat, şi suma de 43.101,57 de lei, reprezentând cheltuieli de executare silită, inclusiv TVA 24%. Preţul de pornire a licitaţiei este de 810.320 de lei, conform raportului de evaluare întocmit de expertul tehnic judiciar Cristina Maftei la data de 26.11.2014.
 
Respectivul imobil este grevat de următoarele sarcini şi drepturi reale, conform Extrasului de Carte Funciară pentru informare nr. 87842/16.09.2014: Contract de Ipotecă nr. 1141/30.09.2010 BNP Toncu în favoarea creditorului pentru garantarea creditului în valoare de 1.000.000 de lei, Contract de ipotecă nr. 1142/30.09.2010 BNP Toncu în favoarea creditorului pentru garantarea creditului în valoare de 2.650.000 de lei, interdicţia de înstrăinare, grevare, demolare, somaţia emisă la data de 12.09.2014 de BEJ Sarkis lonică, în dosarul nr. 15701/2014.

Despre Sisteme Internaţionale de Afaceri SA

Cu sediul în municipiul Bucureşti, strada Aviator Nicolae Drossu, firma a fost înfiinţată în anul 2003. Capitalul social, compus din 60 de acţiuni nominative, este deţinut de Masterjob Limited, cu sediul în Cipru, care deţine 56 de acţiuni (93,33% din capitalul social) şi de Valentin Gheorghe Ionescu, cu patru acţiuni (6,66% din capitalul social). Administratorul societăţii, care se ocupă de „servicii de reprezentare media“, este Valentin Gheorghe Ionescu.
 
În 2005, Administraţia Porturilor Maritime a concesionat Portul Turistic Tomis, pentru 25 de ani, firmei Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Afacerea a fost considerată în presa vremii unul dintre „tunurile“ conducerii CN APMC. În 2005, SIA era deţinută, în proporţie de 80%, de Valentin Gheorghe Ionescu. Între timp, situaţia s-a modificat, iar afaceristul a rămas doar cu 6,66%.

Licitaţie pentru un alt imobil de pe strada Poporului

De asemenea, Biroul Executorului Judecătoresc Sarkis Ionică anunţă cea de-a doua licitaţie pentru valorificarea unui bun imobil situat în Constanţa, după ce prima procedură fusese anunţată pentru data de 25 septembrie. Evenimentul va loc pe data de 29 octombrie, ora 10.00, la sediul executorului judecătoresc din strada Jupiter nr. 19. La această procedură publică va fi valorificat un imobil situat pe strada Poporului nr. 93, alcătuit din teren în suprafaţă de 294 mp, având deschidere de 13,95 mp, construcţie compusă din cinci camere şi dependinţe, în suprafaţă construită de 148 mp, şi construcţie compusă din spaţiu comercial, bucătărie de vară şi hol, în suprafaţă construită de 55 mp. Imobilul scos la mezat aparţine debitorilor Ionel Andrei şi Grazziela Andrei, care, împreună cu debitorii SC Sisteme Internaţionale de Afaceri, Cornel Balcan, Cristina Daniela Balcan şi Ana Maria Andrei, datorează creditoarei Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA suma de 2.918.514,10 lei, reprezentând cheltuieli de executare silită, inclusiv TVA de 24%. Preţul de evaluare al imobilului este de 103.350 de lei. Respectivul imobil este grevat de următoarele sarcini: contract de ipotecă nr. 1139/21.10.2008 BNP Toncu în favoarea creditorului, pentru garantarea creditului în valoare de 1.050.000 de lei, interdicţia de înstrăinare, grevare, demolare; somaţia emisă la data de 12.09.2014 de BEJ Sarkis Ionică în dosarul 1570/2014.

Valentin Gheorghe Ionescu, inculpat în Dosarul Retrocedărilor

Implicat în business-uri cu eoliene, terenuri şi centre comerciale, Ionescu a crescut cu Radu Mazăre şi cu Nicuşor Constantinescu, cei trei fiind colegi în Institutul de Marină. Alături de Georgică Giurgiucanu, de Mihai Camboianu, de Cristian Borcea şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, Ionescu a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă. Numele lui Valentin Gheorghe Ionescu apare în firmele: Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Dusep SA (în lichidare), Eco Industries Trading Group SRL (radiată), Eco Industries Trading Group SRL, Euro Pro Construct SRL (întrerupere temporară de activitate), Evyoly Impex SRL (radiată), Habitat şi Ambient SA, Jacobs, Hendrix & Partners SRL (lichidare), Millenium Global Development SA (radiată), Rezident Com SA, Societatea Naţională de Distribuţie SA (lichidare), Templum Plus SRL (întrerupere temporară de activitate), Trans Media Xpress SRL (radiată).
 
La rândul său, firma Sisteme Internaţionale de Afaceri SA este implicată în următoarele societăţi: Yacht Service & Brokerage SRL, Tomis Marina Management SRL, Owen Five SRL, Mamaia Luxury Construction SRL, Follow Me SRL, Est Capital D.V. SRL, D & L Stars Comp SRL, Gravel Cons SRL, Arora Construct Invest SRL, Agexcom International LTD SRL.
 
Citeşte şi

Sisteme Internaţionale de Afaceri SA şi Cristian Serghie îşi vor creanţele: Mamaia Luxury Construction SRL îşi vinde tractorul Lamborghini

Firma apare în Dosarul Retrocedărilor: Terenul Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, scos la mezat pentru a treia oară

Coleg cu greii Constanţei: Un inculpat din Dosarul Retrocedărilor, executat de Fisc (document + rechizitoriu)

Un imobil de pe strada Poporului, scos la licitaţie de un executor judecătoresc (document+galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii