Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:11 17 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor intră în dezbatere la Comisia pentru sănătate publică a Senatului

ro

26 Sep, 2017 07:52 858 Marime text
Comisia pentru sănătate publică a Senatului dezbate, marţi, proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor, iniţiat de Guvern, informează Agerpres.ro
 
Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect de lege, care prevede că statul român finanţează şi organizează activitatea de vaccinare şi asigură vaccinuri eficace şi sigure, autorizate în mod corespunzător, conform legii.
 
Proiectul de act normativ instituie obligaţia vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Naţional de Vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau unor grupuri de populaţie. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018.
 

Sursa: Agerpres.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lucian 26 Sep, 2017 10:33 În anul 2012, zece bebeluși care au avut reacții adverse severe la vaccinul antituberculos (BCG) din Danemarca au fost internați la Institutul "Marius Nasta" din Capitală, unde, în intervalul martie-noiembrie, au fost tratați din același motiv alți 50 de copii, conform relatării de atunci a medicului pneumolog Gheorghe Murgoci. Bebelușii au fost operați, și au rămas o perioada îndelungată sub tratament. Diagnosticul a fost de TBC ganglionar. În anul 2012, 38 de județe au raportat 197 de cazuri cu reacții adverse la BCG SSI, un vaccin fabricat de Statens Serum Institut din Danemarca. Un copil a murit. Raed Arafat a sistat vaccinarea, însă după numai opt zile a dat ordin ca ea să fie reluată, la indicațiile experților Organizației Mondiale a Sănătății și ai Centrului European de Prevenire și Control a Bolilor Transmisibile, veniți special în România. Anul următor, în 2013, 58 de copii au prezentat reacții adverse după ce au fost vaccinați cu BCG SSI.