Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect Femeile care vor să aibă un copil prin fertilizare in vitro vor avea mai multe zile de concediu de odihnă (document)

ro

10 Apr, 2019 00:00 2052 Marime text
Femeile care sunt nevoite să apeleze la fertilizarea in vitro vor putea beneficia de un concediu de odihnă suplimentar, pentru a putea duce la bun sfârșit această variantă de concepere a unui copil. Proiectul se află pe masa celor de la Consiliul Economic și Social (CES), urmând să intre în procedură de ordonanță de urgență în Guvernul României.
 
Astfel, conform inițiativei legislative, se prevede posibilitatea de acordare a trei zile de concediu plătite salariatelor care urmează o procedură de fertilizare in vitro. Aceste zile nu vor putea fi înlocuite cu zilele de concediu conform unui contract de muncă semnat cu angajatorul, ci vor fi suplimentare.
 
Concediul se va aplica astfel: salariata va primi timp liber în ziua efectuării puncției ovariene și încă două, începând din ziua efectuării embriotransferului.
 
Guvernul dorește astfel stimularea natalității prin acordarea de beneficii familiilor care își doresc un copil, dar nu îl pot avea pe cale naturală.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii