Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect european lansat la Prefectura Constanţa Turismul de aventură în regiunea Mării Negre devine o posibilitate viabilă

ro

11 Apr, 2014 00:00 3869 Marime text
Turismul de aventură la Marea Neagră începe să se transforme, treptat, în realitate. Ieri, Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa a organizat conferinţa de lansare a proiectului „Development of Outdoor Adventure Tourism Network in Black Sea Region (DOOA)“. Evenimentul a fost deschis de intervenţia prefectului judeţului Constanţa, Radu Volcinschi. La conferinţă au fost prezenţi şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) Sud-Est, Aurelian Marin, managerul de proiect, Filiz Ismail-Pârcălabu şi asistentul de vizibilitate, Magdalena Moroşan.

Partenerii proiectului sunt: Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Republica Moldova, Centrul Internaţional de Dezvoltare a Afacerilor şi Investiţii din Republica Georgia, Camera de Comerţ din Stara Zagora şi Agenţia de Dezvoltare Economică Regională din Stara Zagora, Republica Bulgaria, iar din Republica Turcia, partener lider este Administraţia Specială a Provinciei Kastamonu. Beneficiarul proiectului este Prefectura Constanţa, iar asociatul român în cadrul acestui plan este Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).
Valoarea totală a proiectului este de 596.298,92 de euro. Obiectivele specifice sunt acelea de identificare a oportunităţilor şi a obstacolelor în sectorul turistic, astfel încât să fie întemeiată o dezvoltare economică durabilă în regiune, dezvoltarea unei strategii durabile de turism de aventură şi a unui plan de acţiune pentru regiune, precum şi creşterea capacităţii de management a instituţiilor locale, a operatorilor şi a microîntreprinderilor din turism.

Din descrierea proiectului, rezultă că grupul ţintă este reprezentat de autorităţile publice locale, regionale şi chiar naţionale din zonele implicate, operatorii din turism din aceste sectoare, dar şi ONG-uri ce activează în domeniul turismului, culturii şi mediului înconjurător. „Pentru regiunea Dobrogei, pentru Constanţa, ca turism de aventură sunt posibilităţi pentru activităţi enduro, curse cu ATV-uri, sporturi nautice, sporturi în aer liber, drumeţii, pescuit şi altele. De exemplu, în zona Grindul Chituc sunt posibilităţi nemăsurate pentru practicarea turismului de aventură la Marea Neagră“, a declarat, în cadrul întâlnirii, managerul de proiect Filiz Pârcălabu -Ismail. De asemenea, preşedintele ANAT Sud-Est, Aurelian Marin, a precizat că „în cadrul strategiei de proiect, fiecare administraţie locală va fi rugată să îşi promoveze resursele şi potenţialul turistic de aventură. Noi vom prelua ideile lor şi le vom promova în toate celelalte ţări partenere în proiect“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii