Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege Înmatricularea, direct la RAR!

ro

30 Apr, 2021 08:33 3593 Marime text


Înmatricularea vehiculelor ar urma să fie făcută, începând cu anul 2022, direct la Registrul Auto Român (RAR), în loc de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculări, potrivit unui proiect de lege.

Inițiatorii proiectul au prevăzut în document ca înmatricularea să fie făcută în urma unui singur drum la RAR, fără să mai fie nevoie și de drumul la DRPCIV.

Conform actului citat, RAR ar urma să aibă acces la baza de date a Ministerului Afacerilor Interne, în subordinea căruia se află DRPCIV, și, astfel, s-ar reduce timpul necesar înmatriculării, dar și birocrația.

Se arată în proiect că transferul activităților de înmatriculare ar trece de la MAI la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin RAR.

În această situație, nu ar mai fi nevoie de drumul la DRPCIV și totul s-ar putea rezolva într-o singură zi, cu un singur drum la Registurl Auto Român.

”Schimbările vizate de această propunere legislativă vin în întâmpinarea eficientizării administrației din prisma înmatriculării și înregistrării vehiculelor, fiind de bun augur pentru cetățeni eliminarea unor costuri nejustificate. În condițiile actuale, de pandemie, este esențială reducerea birocrației și eliminarea unor drumuri pe care cetățenii le efectuează către DRPCIV, urgentarea adoptării unor măsuri legislative, prin crearea unei structuri mult mai eficiente, precum și simplificarea acțiunilor administrative care privesc această activitate", au arătat inițiatorii proiectului, citați de e-juridic.manager.ro.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mario 30 Apr, 2021 11:18 Foarte bine ca si exemplu in Franța am imatriculat un autovehicul in 2 ore maxim de alergat....