Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Program atractiv şi variat Evenimentele desfăşurate în parteneriat cu Primăria Constanţa, aduse în atenţia celor aflaţi pe litoral

ro

01 Aug, 2015 00:00 1844 Marime text
În weekend-ul 1-2 august, constănţenii, dar şi turiştii de la malul mării care vor să-şi petreacă zilele libere într-un mod inedit, vor avea parte de un program atractiv şi variat.
 
În cadrul unei conferinţe de presă, Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanței, a vorbit despre o serie de evenimente organizate în acest wekeend şi desfăşurate în parteneriat cu Municipiul Constanţa. Prin urmare, sunt pregătite mai multe acţiuni pentru acest weekend, care, potrivit viceprimarului Decebal Făgădău, se conjugă şi, dacă vreţi, intră în competiţie. Ele vor avea loc atât în staţiunea Mamaia, în centru şi, de asemenea, în alte zone din oraş.
 
Decebal Făgădău a început cu prezentarea evenimentelor din Constanţa: „Aşa cum ştiţi, avem evenimentul «Descoperă Piaţa Ovidiu», care se întinde pe toată durata sezonului“. Din acest weekend, în Piaţa Ovidiu, este adus în atenţia constănţenilor proiectul „Descoperă artiştii în stradă şi demnitatea artiştilor stradali“. „Pentru al doilea an, amenajăm spaţii dedicate artiştilor muzicali şi ai artelor vizuale. Completăm conceptul de anul trecut cu zona dedicată workshop-urilor pentru copii şi adulţi, cât şi cu o zonă dedicată Şezătorii la Constanţa. Readucem în atenţie portul naţional românesc, dar şi reinterpretării moderne a acestuia“, se menţionează pe pagina oficială Descoperă Piața Ovidiu - Constanța. De asemenea, o dată la două săptămâni, vor fi proiectate filme documentare.
 
Decebal Făgădău a vorbit şi despre cele două târguri de carte, respectiv Prăvălia cu Cărţi şi Valuri de Carte, care se desfăşoară pe faleza Cazinoului, care atrag vizitatori de toate vârstele. „Tot în oraş“, a continuat viceprimarul, „mai avem Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie, pe Ştefan cel Mare, care promovează un stil de viaţă sănătos, o Asociaţie a Artizanilor şi Mărţişorarilor. Au un târg expoziţional în zona magazinului Tomis“. Şi Organizaţia nonguvernamentală Mare Nostrum are o campanie de conştientizare, atât în parcul de la gară, cât şi în parcul de la Sala Sporturilor, promovând educaţia pentru Marea Neagră.

Evenimentele din staţiunea Mamaia, magnet pentru turişti

Decebal Făgădău şi-a îndreptat apoi atenţia spre staţiunea Mamaia: „În staţiunea Mamaia, avem un weekend încărcat de evenimente. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa organizează un eveniment internaţional de fitness, «Mişcarea face bine». În piaţeta de la Perla, se desfăşoară Laser Kids Show, un spectacol care, împreună cu Arasound, va anima această zonă de staţiune“. Laser Kids Show este un spectacol inedit cu lasere şi jocuri de lumini, urmând să aibă loc reprezentaţii pe 1, 6 şi 8 august.
 
În cadrul conferinţei, viceprimarul a vorbit şi despre gala Superkombat, programată în această seară, de la ora 20.00, în Piaţeta Cazino din Mamaia. 28 de sportivi vor urca în ring la gala Superkombat. Invitaţi speciali sunt legenda K-1 Remy Bonjasky şi vedeta de la Hollywood Kristanna Loken, care a jucat în „Terminator 3“, ambii urmând a primi titlul de ambasadori onorifici ai staţiunii Mamaia.
 
Decebal Făgădău a făcut şi precizări referitoare la cea de-a doua ediţie a evenimentului The Color Run, o cursă de cinci kilometri, necronometrată, la care participă mii de oameni vopsiţi din cap până în picioare în diferite culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs. Despre acest eveniment, al cărui punct de start este reprezentat de parcarea hotelului Rex din Mamaia, primarul interimar al Constanței a declarat: „Este o acţiune extrem de benefică care promovează mişcarea şi divertismentul în acelaşi timp“.
 
Clubul Bellagio a solicitat şi a primit acordul pentru a defila cu carul propriu, a mai precizat Făgădău, urmărindu-se promovarea divertismentului din staţiune, cât şi, evident, interesele clubului. „Efortul nostru este acela de a crea un calendar dinamic pe site-ul Primăriei municipiului Constanţa, în care atât constănţenii, cât şi turiştii să poată vedea care este cu adevărat viaţa oraşului nostru, indiferent de zona în care se întâmplă acest lucru“, a conchis Decebal Făgădău.
 
Sursa foto: Facebook.com (Descoperă Piața Ovidiu - Constanța)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii